Pep Guardiola sam lutao po praznom Santiago Bernabeuu, zanimalo ga je samo jedno

Pred večerašnji meč polufinala Lige prvaka

Pep Guardiola sam lutao po praznom Santiago Bernabeuu, zanimalo ga je samo jedno

Edmir Škorić

U 21 sat na madridskom stadionu Santiago Bernabeu počet će prvi meč polufinala Lige prvaka, pošto će Kraljevi ugostiti ekipu Manchester Cityja.

Finale prije finala smatra se večerašnji duel i ujedno okršaji Reala i Cityja. Pep Guardiola se vratio u Španiju, na stadion na kojem je mnogo putao igrao i vodio svoje ekipe. Vjeruje se da je njegov trenutni tim jedan od najjačih na svijetu i kladionice ga smatraju favoritom za osvajanje Lige prvaka.

U međuvremenu, Real koji je ostao bez titule u Španiji, a onda osvojio Kup, jednostavno je tim koji zna da igra ovakve utakmice i zna da osvaja najveće trofeje na svijetu, bez obzira u kakvoj se formi nalazio i protiv koga igrao.

No, kako god, nas očekuju uzbuđenja u 180, a možda i više minuta. Guardiola je više od dva sata prije večerašnje utakmice izašao na teren Realovog stadiona i to kako bi ispitao stanje travnjaka.

Real Madrid je nedavno dobio novi travnjak i to po peti puta ove sezone.

Igrači Reala kao i trener Carlo Ancelotti su se nedavno žalili na teren koji je u očajnom stanju i vrlo brzo se potroši te klupski čelnici nisu imali izbora nego da promijene glavni teren.

Oglasi

Carlo Ancelotti je ranije nakon susreta protiv Villarreala najavio promjenu terena i da će sve biti završeno do duela sa Građanima, a Pep je izvršio vlastitu inspekciju i htio se uvjeriti u (ne)kvalitet istog.

Nismo sigurni kakav je zaključak donio i da li mu se on dopada ili ne, ali u svakom slučaju imat će šta da kaže ukoliko upravo trava bude jedan od razloga loše igre i rezultata Cityja.

Inače, u najavi ove utakmice Guardiola je kazao da "jednom ćemo ih izbaciti i osvojtii Ligu prvaka".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Prošle sezone smo igrali dobro u oba susreta, ali to nije bilo dovoljno. No, što je bilo, bilo je. To je sve iza nas i ne tražimo nikakvu osvetu. Jednom ćemo izbaciti Real i osvojiti Ligu prvaka. Došli smo ovdje da to uradimo ove sezone", kaže Guardiola i dodaje:

"Prošle sezone nismo uspjeli jer Real zna igrati ovakve utakmice, imaju to neophodno iskustvo. Što više budemo igrali utakmica protiv vrhunskih ekipa iz Evrope, bit ćemo bliže osvajanju trofeja Lige prvaka", rekao je Guardiola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Celavi prevarant. Sa potrosenih 3 milijarde od kako je trener, i sloga simin han bi bila prvak svega.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi