Trenerska ikona (60) je čudo prirode, svi se zbune kada ga vide: "S 18 sam postao otac, a onda..."

Nevjerovatna transformacija

Trenerska ikona (60) je čudo prirode, svi se zbune kada ga vide: "S 18 sam postao otac, a onda..."

A. Čaušević

Dugogodišnji trener Getafea i vrlo poznato lice iz španske La Lige, Jose Bordalas Jimenez je 5. marta proslavio svoj 60. rođendan, a svi su ostali impresionirani njegovim izgledom.

Koliko god to bilo zvučalo kako stari Bordalas izgleda mlađe što potvrđuju i njegove fotografije sa početka trenerske karijere u usporedbi sa današnjim.

Sredinom 2000-ih Bordalas je izgledao kao običan sredovječni muškarac, možda čak i malo stariji od svojih godina.

Prije nekog vremena otkrio je razloge šta ga to čini da izgleda mladoliko iako je već praktično u sedmoj deceniji života.

Bordalas iz 2012. godine kada je vodio Elche

"Ja sam osoba koja voli puno jesti, dosta se udebljam. Ako vidiš da si bolestan, onda bi se trebao pobrinuti za sebe i promijeniti svoje navike."

"Idem u teretanu, vježbam, već dugo to radim. Što se prehrane tiče, pazim na sebe. Koliko god vježbali, ako ne kontrolišete prehranu, nećete dobiti dobre rezultate."

Oglasi

Uz činjenicu da je trener počeo gubiti težinu, ne može se ne primijetiti njegov stil.

"Srećom, imao sam ljude koji su me savjetovali porodica, stariji brat, baka i djed koji su bili krojači".

A i on je rano postao otac: "Kad sam imao jedva 18 godina, postao sam otac. Sada su moja djeca odrasla, imam prekrasan odnos s njima. Kad si tako mlad otac, žrtvuješ godine svog mladosti, ali to te čini zrelim i jako sam zadovoljan."

Bordalas trenutno vodi Getafe

Iskusni trener se prve supruge. Bila to slučajnost ili ne, transformacija njegovog izgleda počela je kada se oženio po drugi put.

Bordalas je promijenio klubova u Španiji, a najduži staž je imao u Getafeu gdje trenutno obnaša drugi mandat. Od najvećih klubova na Pirinejima trenirao je Valenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegov trenerski put je počeo još 1994. godine kada je počeo voditi B tim Alicantea. Uglavnom je radio na klupi niželigaša, ali se svejedno smatra trenerskom ikonom u u Španiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi