Petominutni haos u utakmici za prvaka: Najveći prgavac među fudbalerima opet u akciji!

Scene za pamćenje

Petominutni haos u utakmici za prvaka: Najveći prgavac među fudbalerima opet u akciji!

Admin Čaušević

U petak navečer je vrlo vjerovatno odlučeno pitanje jedne od najjačih evropskih liga. 

Derbi portugalskog prvenstva igrali su Porto i Sporting. U očekivnao uzavreloj atmosferi na punim tribanama stadiona Dragao bilo je svega.

Utakmica je bila odlična i uzbudljiva. Sporting je imao dva gola prednosti. Porto se uspio vratiti prekoa Taremija u 78. minuti nakon što su gosti na startu drugog dijela ostali s igračem manje poslije isključenja Coatesa.

Apsolutni haos je nastao u devetoj te ujedno posljednjoj minuti sudijske nadoknade. Lopta je bila u zraku kada je Adane reagovao ispred Pepea koji je smatrao da ga je Palhinha udario nogom u glavu.

Nakon toga je kod gola nastala gužva. Igrači, rezerve i ostali članovi oba tima su upali u teren i počeli da prave pritisak na sudije. Kompletan obračun je trajao oko pet minut, a praktično svako je tražio neku svoju pravdu.

Epilog svega je bio crveni karton za Palhinhu i Tabatu za goste te Marchesin za domaće. Pepe se uspio izvući u prvoj tučnjavi, ali nova svađa nastala je nekoliko momenata kasnije.

Oglasi

Dječak zadužen za lopte je gurnuo igrača Sportinga Reisa koji burno reaguje. Kad je vidio šta se dešava, Pepe je odmah reagovao i dobio je crveni karton.

Na teren su morali ući i zaštirati kako bi obuzdali razjurenu masu, ali su se na kraju glave ipak smirile pa su igrači nekako otišli u tunel.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Pokazano je ukupno pet crvenih kartona. Kada se pogledaju snimke sigurno bi moglo biti još kazni. Glavne učesnike incidenta čeka po nekoliko mečeva kazni.

Rezultat 2:2 znači da je Porto i dalje neporažen te da na prvoj poziciji ima šest bodova prednosti ispred Sportinga te samam tim titula je već u sefu.

Top Komentari

denimen9
Bravo za legendu Pepeta, nogometna Evropa mora znati cija je zadnja
1 4
E.Car
Koji su ovo divljaci!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi