Pepe napravio nešto što se ne pamti na fudbalskim terenima i to bi mu moglo donijeti brutalnu kaznu

Iskusni fudbaler pokušao sakriti metak

Pepe napravio nešto što se ne pamti na fudbalskim terenima i to bi mu moglo donijeti brutalnu kaznu

M. Šljivak

Derbi portugalskog prvenstva između Porta i Sportinga donio je potpuni haos na terenu u devetoj minuti sudijske nadoknade.

Nastala je velika gužva u kojoj su doslovno učestvovali svi fudbaleri na terenu, a kao i uvijek, najratoborniji je bio čuveni defanzivac Pepe koji je bio jedan od pet fudbalera koji su dobili crvene kartone.

Pepe bi tako trebao dobiti barem dvije utakmice kazne, ali on je tokom utakmice napravio nešto što bi mu moglo donijeti zaista žestoku kaznu koja ide od dva mjeseca do dvije godine.

Prema navodima portugalskih medija, Pepe je pokušao od sudije sakriti metak koji je bačen s tribina na teren. Ubacili su ga navijači Porta, a 38-godišnji defanzivac je došao prvi do njega.

Igrač Sportinga je u 44. minuti dobio žuti karton zbog sukoba s Pepeom. Tražio je da Pepe pokaže objekat koji je bačen i došlo je do sukoba koji je završen žutim kartonom za igrača tima iz Lisabona.

[twitter]https://twitter.com/sporting_tatico/status/1492832685810761730[/twitter]

Pepe na kraju nije uspio da sakrije metak. Predao ga je sudiji, a ovaj ga je proslijedio do delegata koji je sve unio u zapisnik.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Sada se čeka konačan izvještaj sudije o događanjima na terenu. To će na kraju i odrediti kaznu za Pepea, a list Record tvrdi da bi ovaj incident uz napad na Huga Vianu na terenu mogao iskusnog defanzivca koštati kazne između dva mjeseca i dvije godine zabrane nastupa.

Legendarni defanzivac još jednom je pokazao koliko je prgav fudbaler, a u prošlosti je zbog svog luđačkog ponašanja često bio pod suspenzijama.

Top Komentari

Klicko
Pa vidi se gdje je ovaj mesar naučio zanat.Prolazilo mu je to u realu jer je to povlašteni klub kod sudija.Sada ne,panjino
4 6
Sanska_Prangija
Sta ima metak s kaznom jbt. Pa nije ga on bacao, a i predao ga je na kraju, tako da ste trebali se fokusirati na pet crveni u tekmi a ne na metak. Ni N. od novinara...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi