Omraženi prgavac se pretvorio u robota: Uradio je ono što ne može niti jedan njegov vršnjak!

I Ronaldo mu može pozavidjeti

Omraženi prgavac se pretvorio u robota: Uradio je ono što ne može niti jedan njegov vršnjak!

A. Čaušević

Granična dob fudbalera je proteklih godina značajno pomjerena. 

Dojam je da Cristiano Ronaldo i Pepe za reprezentaciju Portugala igraju čitavu vječnost. Njih dvojica su bili uspješni u četvrtak navečer kada su bivši prvaci Evrope pobijedili Češku u Ligi Nacija.

Domaći su u Lisabonu do pobjede stigli bez većih problema, a interesantno da gosti nisu imali niti jedan šut ka protivničkom golu.

Iako ima 39 godina Pepe je još jednom pokazao da se nalazi u zaista fantastičnoj formi te da mu godine predstavljaju samo broj.

Bez obzira što ga krasi neslavni epitet "omraženog prgavca" iskusnom štoperu se definitivno mora odati priznanje za sve što je uradio do sada.

Koliko je snažan i fizički spreman Pepe je pokazao nakon sat vremena igre kada je cijeli teren istrčao za 10-ak sekundi.

Česi su krenuli u brzi kontranapad nakon kornera, a Pepe je bio u protivničkom kaznenom prostoru, ali onda je ogromnom brzinom krenuo da se vraća nazad.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nevjerovatna brzina koja je impresionirala sve na stadionu i teško je da ima iti jedan Pepeov vršnjak koji bi mogao uraditi nešto ovako.

Pepe je u prošloj sezoni vodio Porto do duple krune u Portugalu, a nema sumnje da će i na Svjetskom prvenstvu u Kataru biti vođa portugalske odbrane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi