Igrač Bayerna odlučio preći u Real Madrid, odmah je surovo kažnjen!

Bavarci ne oproštaju

Igrač Bayerna odlučio preći u Real Madrid, odmah je surovo kažnjen!

Admin Čaušević

Ako neki klub ne trpi manjak zalaganja, slabu formu i gubitak želje za pobjedama onda je to Bayern gleda vlada tipičan njemački režim - red, rad, disciplina. Ko ispadne iz kolosijeka odmah ga čeka kazna.

Bayern Minhen suočava se s ozbiljnim kadrovskim problemima. Tijesna pobjeda protiv Union Berlina (1:0) u srijedu je ostavila još trojicu igrača u ambulanti.

Dayot Upamecano, Konrad Laimer i Joshua Kimmich završili su utakmicu povrijeđeni, a prve prognoze ne ulijevaju optimizam i upitni su za veliki derbi protiv Bayer Leverkusena 10. februara.

Kako njemački list "Bild" otkriva u svojoj online verziji, Upamecanu će trebati tri sedmice da se oporavi od puknuća vlakna u stražnjem dijelu lijevog bedra.

S Laimerom je situacija nešto teža zbog povrede mišića potkoljenice zbog koje neće igrati dva mjeseca, a Kimmih će biti podvrgnut testovima kako bi se vidjelo je li udarac koji je zadobio u rame u ozbiljan ili ne.

Oglasi

Uzimajući u obzir da se Južnokorejanac Minjae Kim i Marokanac Noussair Mazraoui natječu u Azijskom, odnosno Afričkom kupu te da Boune Sarra zbog puknuća križnlih ligamenata, u Bayernu je stuacija zaista teška.

Očekivalo se da Alphonso Davies sigurno igra, međutim ovaj lijevi bek je "kažnjen" prebacivanjem na klupu. Razlog je slaba forma, ali i izbor narednog kluba.

Kao što je poznato Davies je odbio produžiti ugovor sa Bayernom te je odlučio da na ljeto pređe u redove Real Madrida.

"Opet imamo probleme u odbrani. Kao da nam neko krade igrače", požalio se Thomas Tuchel nakon meča sa Union Berlinom, ali i poručio da neće biti novih pojačanja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne trebaju nam pojačanja. Kim će se brzo vratiti, prebrodit ćemo ovo i nećemo paničariti", dodao je on.

Podsjećanja radi, Davies je od Bayerna tražio platu od 14 miliona godišnje, Bavarci su to odbili pa neće imati izbora nego da ga prodaju na ljeto.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakav debil moraš biti i ovo objaviti ... Tačno je to da ide u Realu i to je završena priča , ali da je sjeo na klupu zbog drugog kluba stvarno ti moram ovako reci mamu ti sebi sam ****
1 0
user1615040743
Opet se drogiras druze...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi