Chelsea Kovačiću dovodi saigrača iz reprezentacije Hrvatske?

Iz Intera

Chelsea Kovačiću dovodi saigrača iz reprezentacije Hrvatske?

E. Ganibegović

Trener Chelseaja Thomas Tuchel muku muči s lijevom stranom svoje ekipe nakon teške povrede Bena Chillwela. 

Chelsea je tako ostao samo na Alonsu čijim partijama u Londonu baš i nisu zadovoljni, pa su se već u januaru okrenuli dovođenju provjerenog pojačanja.

Engleski mediji prenose da bi aktuelnog prvaka Evrope mogao pojačati Ivan Perišić i tako riješiti glavobolju Thomasa Tuchela. Perišiću ugovor s Interom ističe na kraju sezone i čini se da ga ne namjerava produžiti, a već od 1. januara ima pravo da pregovara s drugim klubovima.

Također se navodi da je Inter spreman da sasluša ponude za Hrvata, s obzirom na to da u ovom prijelaznom roku još uvijek za njega mogu dobiti obeštećenje.

Perišić je ove sezone jedan od najstandarnijih igrača Intera. Odigrao je 25 utakmica u svim takmičenjima i postigao četiri gola uz dvije asistencije.

Podsjetimo, on je član Intera od 2015. godine kada je stigao iz Wolfsburga, a odigrao je jednu sezonu kao posuđen igrač u Bayernu iz Minhena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije Perišića, Chelsea je na radaru imao još jednog bivšeg saigrača Edina Džeke, Lucasa Dignea, koji je napustio Everton i u transferu vrijednom 30 miliona eura pojačao Aston Villu.

Digne se također povezivao i s prelaskom u Inter i Napoli.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Perišić je klasa moze ugrat gdje hoće
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi