Petagna još nije ni debitovao za Napoli, a klub ga već odlučio uključiti u transfer Belottija

Neočekivan potez

Petagna još nije ni debitovao za Napoli, a klub ga već odlučio uključiti u transfer Belottija

E. Čaušević

Napoli je ove zime odlučio kupiti Andreu Petagnu iz SPAL-a, a on bi se novoj ekipi trebao priključiti ovog ljeta.

Napoli je ovog 24-godišnjeg napadača doveo za 18 miliona eura, ali su odlučili da ga ostave u SPAL-u na posudbi do kraja sezone. Petagna bi se ekipi Napolija trebao priključiti ovog ljeta, a s klubom je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

Međutim, italijanski mediji pišu da bi Petagna mogao napustiti Napoli, a da uopšte ne debituje za ovaj klub. Napolitanci na ljeto žele dovesti Andreu Belottija iz Torina, a Petagna bi mogao u suprotnom pravcu.

Napolitanci su ponudili Torinu oko 30 miliona eura za Belottija, te Petagnu kojeg žele uključiti u dogovor. U Torinu ozbiljno razmišljaju o ovoj opciji s obzirom da je Belotti priznao da želi napustiti klub i napraviti iskorak u karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

La Gazzetta dello Sport piše da je Petagna razočaran jer ga Napoli želi prodati iako nije ni debitovao za ovaj klub, ali šta će biti od svega toga ostaje nam da vidimo kada krene ljetni prelazni rok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi