Zanimljiv transfer je realizovan: Iz Prve lige FBiH u Singapur

Klub potvrdio potpis sjajnog ofanzivca

Zanimljiv transfer je realizovan: Iz Prve lige FBiH u Singapur

S. Mlaćo

Iz Prve lige FBiH teško je napraviti inostrani angažman.

Znaju to gotovo svi, liga je na veoma 'lošem glasu', kvalitet sve slabiji iz godine u godinu, ali ipak ima i pozitivnih primjera.

Tako je sada već bivši član HNK Tomislav Petar Banović potpisao za klub iz Singapura. Radi se o timu Hougang United i transfer je uspješno realiziran.

Biće to veliki udarac za federalnog prvoligaša jer je Banovića bio najbolji strijelac ovog tima u prvom dijelu sezone, te treći strijelac lige.

Ispred njega su tek prvi strijelac lige Fijad Mehanović koji je postigao devet pogodaka za Stupčanicu, dok su Haris Dilaver iz Slobode i Predrag Vladić iz BFK Simm Bau postigli po osam.

Tomislav je trenutno na šestom mjestu Prve lige FBiH, a drugi dio je otvorio pobjedom nad NK Zvijezda 1:0. Za vikend će u goste Stupčanicu iz Olova, a meč se igra u subotu.

Oglasi

Transfer Banovića potvrdio je HNK Tomislav putem zvanične stranice, ali nije poznato da li će federalni prvoligaš iz Tomislavgrada dobiti bilo kakvo obeštećenje.

"Ovim putem obavještavamo sve naše navijače i pratitelje putem društvenih mreža da, Petar Banović više nije igrač našeg kluba.

Petar je ostvario transfer u Singapurski Hougang United.
Banović je u protekloj polusezini postigao 6 pogodaka što je bilo dovoljno da bude najbolji strijelac kluba i treći najbolji strijelac Prve lige FBiH.

Također, Banović je u svoja 62 nastupa za HNK Tomislav postigao 22 pogotka i upisao 5 asistencija.
Ovim putem, sad već bivšem igraču, Petru Banoviću želimo sve najbolje u njegovom novom klubu i privatnom životu.
Petre, hvala na svemu i sretno", stoji u objavi HNK Tomislav.

Ove zime novi klub je pronašao još jedan nogometaš iz Prve lige FBiH. Radi se o Harisu Berbiću koji je potpisao za hrvatsku Kustošiju, ali ostat će još pola godine u Banovićima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kustošija je platila i obeštećenje Banovićanima, te je transfer realizovan uz obostrano zadovoljstvo.

U svemu je učestvovao poznati menadžer Andy Bara koji je najavio veliki posao sa Berbićem, ujedno i juniorskim reprezentativcem naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi