Andy Bara dragulja pronašao u BiH: "Velika je stvar sjesti za stol s takvim ljudima"
Direktor FK Budućnost Emir Husanović i predsjednik Adel Lapandić u društvu sa Barom (u sredini)

Lapandić o "historijskom transferu"

Andy Bara dragulja pronašao u BiH: "Velika je stvar sjesti za stol s takvim ljudima" · Saznajemo

Samir Mlaćo, foto: Samir Mlaćo

Sjajni hrvatski nogometni menadžer sa velikom reputacijom širom svijeta Andy Bara novog dragulja za velike stvari pronašao je u našoj zemlji.

Naime, Bara je na čelu NK Kustošija, hrvatskog trećeligaša koji radi sjajan posao sa mladim nogometašima i pravi višemilionske transfere.

Ponajviše zahvaljući Bari koji ima sjajne konekcije, te veliku reputaciju, što itekako dobro koristi. Bara je u Kustošiju sada doveo Harisa Berbića (17), prvotimca FK Budućnost Banovići, člana Prve lige FBiH.

Prvi čovjek FK Budućnost Adel Lapandić za SportSport je govorio o samom transferu, detaljima sastanka sa Barom i njemu bliskim ljudima, te otkrio planove za budućnost. Najavio je da će ugledni menadžer uskoro doći u Banoviće.

Berbić sa roditeljima na potpisu ugovora, a tu je i Bara

"Poštujemo ih, znači nam to, kao klubu, tako i pojedincima. Velika je stvar sa takvim ljudima sjesti za stol.

Proteklih mjesec dana sa direktorom i sekretarom smo uložili veliki trud da mlađem igraču objasnimo gdje ide, objasnimo kakav je projekat, objasnimo da je dan prije sastanka sa nama Bara prodao igrača za šest i pol miliona eura, senegalskog defanzivca Fayea je iz Kustošije prodao u Barcelonu", priča Lapandić, te otkriva velike stvari za sve navijače Budućnosti.

Oglasi

"Ovo je tek početak saradnje, Berbić je potpisao ugovor, ali ostaje kod nas do kraja sezone. Potpisao je ugovor na dvije godine sa Kustošijom. Mi imamo i odličan procenat od narednog transfera. Što se tiče obeštećenja nama, to je možda i najveće obeštećenje u historiji kluba, prema zvaničnim informacijama koje mi imamo za naš klub".

Otkrio je i kako je izgledao sastanak sa Barom.

"Šta reći.. Čovjek je maksimalno opušten, pozitivac je, sportski direktor Kustošije Krševan Santini je bio stalno u kontaktu sa našim sportskim direktorom, ne samo za Berbića, već i za aktivnosti koje planiramo. Ovo je tek početak jedne velike saradnje, očekujemo ih uskoro da budu naši gosti. Vjerovatno u prvih pet kola nastavka sezone će biti na jednoj domaćoj utakmici.

Ističe da su i sami imali veliku čast biti dio ove priče.

Bara i Berbić u prostorijama NK Kustošija, kluba o kojem se sve više priča u cijelom svijetu

"Zaista velika čast za sve nas. Veliko zadovoljstvo je da uopšte dođemo za stol sa takvim jednim čovjekom", dodao je Lapandić za SportSport.

Transfer Berbića izazvao je brojne pozitivne komentara navijača Budućnosti, a sigurno će 'odjeknuti' pozitivno u našoj zemlji, ali i šire.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Berbić ima tek 17 godina, a u prvom dijelu sezone upisao je čak 14 nastupa i dodao jedan pogodak. U Banovićima vjeruju mladim igračima, pokazalo se to kao dobar potez, ali i sam rad Uprave dokaz je da su Banovićani na pravom putu.

Radi se o veoma mladim ljudima koji su dosta ambiciozno ušli u ovaj projekat i prva velika 'nagrada' je već stigla.

Top Komentari

ratip irats
Sretno!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi