Miloš Aćimović napustio BiH, od danas ima novi klub
Sa današnjeg potpisa ugovora

Bio je i mladi reprezentativac naše zemlje, sada će u klub gdje je stigao i Petar Bojo

Miloš Aćimović napustio BiH, od danas ima novi klub

S. Mlaćo

Sada već bivši član Leotara iz Trebinja Miloš Aćimović ima novi klub.

Naime, Aćimović je napustio BiH i skrasio se u Makedoniji, tačnije potpisao za tim FK Voska Sport iz Ohrida. Saradnja je upravo ozvaničena na obostrano zadovoljstvo i u makedonskom klubu vjeruju da su napravili pravi potez.

Aćimović je ponikao u Leotaru, a nastupao je i za HŠK Urinjski, te austrijski Lafnitz, te FK Krupa, odakle se vratio u Leotar.

Prvi dio sezone u Prvoj ligi RS upisao je 12 nastupa uz pet pogodaka, te može biti zadovoljan.

Odlučio je da krene u nove izazove, a treba istaći da je sam nogometaš imao samo riječi zahvalnosti za FK Leotar i čelnike ovog kluba koji su mu odlučili izaći u susret te nisu pravili probleme pri realizaciji transfera.

Aćimović je svojevremeno bio i mladi reprezentativac naše zemlje, a imao je i tešku životnu priču.

Oglasi

Miloš je bio kapiten kadetske selekcije BiH i krenuo je na okupljanje reprezentacije u Sarajevo. Na putu iz Trebinja, doživio je tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio njegov otac Sredoje, a Miloš je bio teško povrijeđen.

Doktori su mu se borili za život, imao je teške povrede, ali se na svu sreću nakon svega uspio oporaviti, kako psihički tako i fizički i danas je opet uz svoju ljubav, fudbal. Sve se desilo 2013. godine.

Voska Sport je trenutno na devetom mjestu u Sjevernoj Makedoniji sa 20 osvojenih bodova. Bodovna razlika između timova je veoma mala, pa ovaj tim za petoplasiranim Gostivarom zaostaje samo pet bodova.

U isti klub stigao je Petar Bojo

Sada već bivši član Igmana Petar Bojo od ove zime također je u Sjevernoj Makedoniji. Bojo je potpisao također za Vosku Sport.

Bojo je u protekloj polusezoni za Igman upisao 18 nastupa uz dva pogotka, a dodao je i jednu asistenciju. Stigao je iz HŠK Zrinjski, a prethodno je nastupao i za FK Željezničar, FK Mladost Doboj Kakanj, NK Vitez, NK Široki Brijeg. Jedan period karijere proveo je u češkoj Jihlavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi