TSC Bačka Topola prodao napadača u Salzburg za pet miliona eura

Petar Ratkov potpisao na pet godina

TSC Bačka Topola prodao napadača u Salzburg za pet miliona eura

M. Šljivak

TSC Bačka Topola prodao je 19-godišnjeg napadača Petra Ratkova u redove Red Bull Salzburga za pet miliona eura. Talentovani ofanzivac danas je potpisao petgodišnji ugovor s austrijskim prvakom.

Petar Ratkov novi je igrač austrijskog prvaka RB Salzburga. Ovaj 19-godišnjak danas je potpisao petogodišnji ugovor s ovim klubom u čije redove dolazi iz apsolutnog hita srbijanskog fudbala, ekipe TSC Bačka Topola.

Dogovor o transferu postignut je za pet miliona eura, a TSC će imati 15 procenata od naredne prodaje ovog fudbalera. Ratkov je naravno presretan zbog velikog potpisa.

"Nevjerovatan je osjećaj potpisati za tako veliki klub. Razgovarao sam sa Strahinjom Pavlovićem prije transfera i on mi je govorio o velikim mogućnostima koje imam ovdje. Pratim klub dosta dugo i ovo je za mene zaista perfektna sredina. Jedva čekam da zaigram.", rekao je Ratkov, koji je zadužio dres s brojem 21.

Oglasi

I u Salzburgu ističu veliko zadovoljstvo što su u svoje redove doveli ovog talentovanog napadača.

"S Petrom smo dobili veoma talentovanog mladog napadača koji je sa samo 19 godina već odigrao 75 utakmica u elitnom rangu sprskog fudbala. Veoma je zreo, ali dobit će vremena da se adaptira na jaču ligu i na nove izazove. Petar ima sjajan mentalitet i radit će jako od prvog dana kako bi se brzo uklopio", rekao je sportski direktor Christoph Freund.

Ratkov je protekle sezone odigrao ukupno 40 utakmica u dresu TSC-a. Ostvario je učinak od 14 golova i pet asistencija.

Ukupno je ovaj 19-godišnjak za prvi tim srpskog superligaša postigao 17 pogodaka i upisao je šest asistencija. Treba napomenuti da je prošao sve omladinske selekcije ovog tima.

Ratkov igra za omladinske selkcije Srbije, a hrvatski mediji su nedavno pisali da bi ga ova selekcija rado vidjela u svojim redovima jer po majci može nastupati za Vatrene.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ipak, teško je vjerovati da će Ratkov promijeniti reprezentaciju, a nakon potpisa za prvaka Austrije sigurno će doći i u centar pažnje kod selektora Orlova Dragana Stojkovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi