Sučić o kritikama iz Bugojna i promjeni reprezentativnog dresa: Izabrao sam srcem
Sučić će sa Dinamom uskoro proslaviti naslov prvaka (Foto: Marko Lukunić / Pixsell)

U budućnosti će nastupati za naše komšije

Sučić o kritikama iz Bugojna i promjeni reprezentativnog dresa: Izabrao sam srcem

Mnogo bure donijela je odluka člana Dinama Petra Sučića da promijeni reprezentativni dres, odnosno napusti reprezentaciju BiH i obuče dres Hrvatske.

Iskoristio je Sučić omladinske selekcije naše zemlje, vrijedno se odazivao svakom pokazivu i igrao, a onda 'prelomio'. Kazao je da je birao srcem i da je njegova reprezentacija Hrvatska.

Svakako da član Dinama ima pravo na odabir, no i neke kasnije izjave nisu mu išle u prilog.

Kazao je da npr. u Bugojnu nije mogao da kupi dres Hrvatske, na što mu je odgovorio jedan njegov saigrač iz NK Sport Prevent Bugojno koji je između ostalih kazao da je Petar trenirao u dresu Hrvatsku i da je bio omiljen kod sviju.

"U dresu Hrvatske si trenirao, u našem gradu se zajedno gledaju utakmice Bosne i Hercegovine i Hrvatske, zajedno navijamo.

Oglasi

Kroz karijeru sam nosio šahovnicu na svom dresu i nikada mi to nije bio problem. Nikada zbog toga nisam imao problem, bio si ponos grada, bio si uzor mnogima, pa čak i meni. Neka te je sram i stid, nikad se ne uzdiži, ne znaš šta te čeka sutra. Možda se nekada i vratiš u Bugojno, ali nikada više nećeš biti ono što si bio. Zaboravio si odakle si došao i ko te gurao kada niko nije znao za tebe.

Nadam se da ćemo se nekada sresti na ulici i da ti svašta kažem. Sramoto i bruko grada", napisao je između ostalih Ibrahim Dagoja, tadašnji član bugojanskog kluba.

U sve se uključio i nekadašnji bh. reprezentativac Ermin Zec.

"Čuo sam za tebe jako lijepih riječi od naših Bugojanaca i tvojih bivših trenera. Ja spominjem non stop i uvijek ću govoriti da igrači koji jednom zaigraju za Bosnu i Hercegovinu nebitno kojem uzrastu da više nikad ne mogu promjeniiti reprezentaciju", napisao je Zec i dodao.

"Tako ćemo stvoriti više prostora za dječake koji će sutra ponosno stajati pred zastavom koju vole i za koju će sa velikom radosti nastupati. Dečko, želim ti puno sreće u nastavku karijere, ali ti si očigledno živio u nekom drugom gradu ne u Bugojnu. Živio".

Oglasi

Sučić će sa Dinamom osvojiti novi naslov prvaka u HNL-u, želi i trofej Kupa, a sada je klub iz Zagreba organizovao media day.

Sučić je dobio pitanje upravo o promjeni reprezentativnog dresa.

"Tu odluku donio sam sa svojom obitelji i normalno je da će neki to poštovati, a neki ne. Smatram da sam dovoljno zreo da mogu sam donositi odluke, isto tako i trpjeti posljedice, ali neću se obazirati na komentare. Mislim da je na meni da se nastavim truditi, raditi i davati sve od sebe. Ovo što sam izabrao, izabrao sam srcem i mislim da je to jedino ispravno", rekao je Sučić, prenosi Index.hr.

Potražite više informacija na temu HNL:

Sučić je rođeni Livnjak, ali rano je došao u Bugojno, te prve korake napravio u NK Sport Prevent.

Kasnije se okušao i u Zrinjskom, a da li je napravio pravi potez promjenom reprezentacije pokazat će vrijeme.

Top Komentari

user1583752673
Izabrao si k....m
2 0
ljoze_ono_na
YebAo vas on, nece zaigrati ni za jedne ni za druge.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi