Petrakov objavio spisak za meč odluke protiv BiH: Vratio se Malinovsky, ali još dva važna igrača

Ukrajinci u punom sastavu u Zenici

Petrakov objavio spisak za meč odluke protiv BiH: Vratio se Malinovsky, ali još dva važna igrača

E. Škorić

Selektor Ukrajine Oleksandr Petrakov objavio je danas spisak igrača na koje će računati u novembarskim mečevima.

Ukrajince prvo očekuje prijateljski meč s Bugarskom koj ise igra 11. novembra u Černomorecu, a pet dana kasnije gostuju u Zenici u utakmici koja će vjerovatno odlučiti putnika u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Podsjećamo da smo nedavno odmjerili snage s Ukrajincima u Lvivu, gdje je bilo 1:1.

Petrakov tada nije računao na Ruslana Malinovskog, ali je zvijezdu Atalante vratio u nacionalni tim unatoč ranijem sukobu. U reprezentaciju su se također vratili i veznjak Dynamo Kijeva Denys Garmash (31) te Viktor Kovalenko, 25-godišnji ofanzivni vezni koji igra u Speziji.

Ukupno je na spisku 25 igrača, a dobra vijest za Ukrajinu, loša za nas je to da se oporavio jedan od najboljih igrača, defanzivac Manchester Cityja Oleksandr Zinčenko.

Golmani: Andriy Pyatov (kapiten), Georgiy Bushchan, Dmytro Riznyk

Oglasi

Defanzivci: Mykola Matviyenko, Serhiy Kryvtsov, Eduard Sobol, Illya Zabarnyy, Oleksandr Tymchyk, Oleksandr Karavayev

Veznjaci: Taras Stepanenko, Oleksandr Zinchenko, Mykola Shaparenko, Vitaliy Buyalsky, Oleksandr Zubkov, Andriy Yarmolenko, Viktor Kovalenko, Ruslan Malynovsky, Serhiy Sydorchuk, Viktor Tsyhankov.

Napadači: Danylo Sikan, Artem Dovbyk, Denys Harmash, Roman Yaremchuk.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na rezervnom popisu reprezentacije Ukrajine našlo se osam nogometaša, koji će biti uključeni u glavni spisak ako se neko u međuvremenu povrijedi.

Andriy Lunin, Anatoliy Trubin, Yuhym Konoplya, Valery Bondar, Viktor Kornienko, Serhiy Buletsa, Igor Kharatin, Oleksandr Pihalenok.

Promo

Top Komentari

pjanke.sa
0:2 nazalost
0 8
nije.suplja
Ruzno je rec', al valjalo bi da im otkaze neko od najjacih
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi