Petrakov: Ili mi ili Bosna, pa šta Bog da

Selektor Ukrajine poslije remija

Petrakov: Ili mi ili Bosna, pa šta Bog da

A. Čaušević

Ukrajina nije uspjela zadržati prednost iz prvog poluvremena protiv Bosne i Hercegovine. U Lavovu je završeno 1:1 i to poslije sjajnog drugog poluvremena Zmajeva.

Ukrajinci su odlično ušli u meč, poveli su golom Andriya Yarmolenka te su postepeno nestajali s terena dok Zmajevi nisu preuzeli potpunu dominaciju.

"Nismo se povukli, već je bio čisti umor. Nemam šta prigovoriti dečkima, analizirat ćemo greške i izvući zaključke. Poslije meča sam im se zahvalio", prve su riječi koje je nakon utakmice izgovorio selektor Ukrajine, Oleksandr Petrakov.

Novinari su nakon toga pitali komentar oko prve postave i izbora pojedinih igrača.

"Zar ne vidite kako Cigankov igra? Mi smo Ukrajina, imamo to što imamo. Naše prvenstvo je prosječno, gledamo ono što imamo. On je trenutno najbolji izbor. Nismo Francuska ili neka druga zemlja gdje ima dosta konkurencije."

Oglasi

Gledao je utakmicu Kazahstan - Finska (0:2) te se požalio na pristup Kazahstanaca uz poruku da će se za drugo mjesto boriti BiH i Ukrajina.

"Prije utakmice sam gledao Kazahstan i Finsku. Protiv nas su igrali gladnih očiju, ali tako nisu igrali protiv Finske i Bosne kao što su protiv nas. Borit ćemo se do kraja. Bit će ili mi ili Bosna, pa šta Bog da", kazao je iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukrajina do kraja kvalifikacija ima samo gostovanje na Bilinom polju, dok BiH osim Ukrajinaca dočekuje i Fince pa tako Zmajevi samo odlučuju o svojoj sudbini do kraja kvalifikacija.

Nakon oktobarskih utakmica stanje u kvalifikacionoj grupi D je sljedeće: Francuska 12 bodova iz šest utakmica, Ukrajina devet bodova iz sedam utakmica, Finska osam bodova iz šest utakmica, Bosna i Hercegovina sedam bodova iz šest utakmica, te Kazahstan tri boda iz sedam utakmica.

Promo

Top Komentari

Ars412
Stvarno su fer u izjavama.. ni jedna izjava nije bila ni potcjenjivacka u startu.. a i evo poslije meca su ok.. i mi treba fer da postupimo u naredne dvije utakmice.. da idemo posteno i jako, pa sta dragi Bog da.
9 0
Tz_Niko75
Fer. Ko bolji nek izvoli.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi