Vrag je odnio šalu: Selektor Ukrajine prešao preko ponosa, u Zenicu stiže otpisana zvijezda

Meč odluke

Vrag je odnio šalu: Selektor Ukrajine prešao preko ponosa, u Zenicu stiže otpisana zvijezda

E. Škorić

Nogometaš Atalante Ruslan Malinovsky vratit će se u reprezentaciju Ukrajine u novembru, javljaju ukrajinski mediji.

Malinovsky je propustio nekoliko utakmica zbog neslaganja sa selektorom Aleksandrom Petrakovom, ali zbog interesa reprezentacije, njih dvojica su se sastala kako bi sve izgladili i kako bi Malinovsky zaigrao u ključnoj utakmici kvalifikacija za SP protiv BiH.

Ukrajinska reprezentacija 11. novembra igra prijateljsku utakmicu s Bugarskom na domaćem terenu, a 16. novembra gostuju u Zenici u utakmici koja će vjerovatno riješiti sve kada je u pitanju borba za drugo mjesto i plasman u baraž.

Petrakov planira da pozove najbolje igrače, a Malinovsky je svakako jedan od njih. Navodno je Ruslan spreman da se odazove i da pomogne svom nacionalnom timu da se plasira u baraž.

Sjajni nogometaš Atalante nije bio uključen u reprezentaciju sa mečeve protiv Kazahstana i Francuske, a reprezentaciju je napustio prije prijateljskog meča sa Češkom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Stvorila se pogrešna slika o tome što se desilo. Prošlog mjeseca nisam bio saglasan s jednom odlukom selektora i to je to. Uvijek sam spreman da igram za reprezentaciju, ali ne znam kada će se to ponovo desiti. Odluka je na selektoru, a ne na meni", rekao je Malinovsky nedavno.

Čini se da je selektor Ukrajine shvatio da je vrag odnio šalu i da je krajnje vrijeme da ovaj nogometaš dobije poziv, pa je za očekivati da u Zenici zaigra za Ukrajinu kojoj će biti neophodna pobjeda.

Top Komentari

Eno30
Dobar je to igrac, ali i nama se vraca aBd nas Pjanic, Krunic, Sanicanin. I kod nas su to tri standardna igraca
4 1
huba
Naslov djeluje kao da su Pelea zvali da igra.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi