Selektor Ukrajine uzrujan nakon remija: Ne mogu za dva dana naučiti fudbalere da šutiraju na gol

Kazahstan i Ukrajina podijelili bodove

Selektor Ukrajine uzrujan nakon remija: Ne mogu za dva dana naučiti fudbalere da šutiraju na gol

Adnan Beganović

Reprezentacija Ukrajine niti u četvrtom susretu Grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojoj nastupa i naš nacionalni tim, nije uspjela doći do pobjede.

Naime, danas su Ukrajinci ponovo "prosuli" bodove protiv Kazahstana (2:2) iako su dva puta imali rezultatsku prednost, a današnjim remijem došli su u nezavidnu situaciju u borbi za odlazak na smotru najboljih svjetskih selekcija.

Današnju utakmicu komentarisao je novi selektor ukrajinskog nacionalnog tima, Oleksandar Petrakov.

"Još uvijek vjerujem u odlazak na Svjetsko prvenstvo. Ovo je fudbal, borit ćemo se do kraja", na početku svog izlaganja je istakao Petrakov.

"Uzrujan sam, kao i svi igrači. Obje utakmice protiv Kazahstana su bile slične. Na kraju moram pohvaliti kazahstansku reprezentaciju", dodao je ukrajinski selektor.

Petrakov je istakao da je upozoravao igrače da ne smiju propuštati mnogo prilika za postizanje pogotka.

"Upozoravao sam igrače da ne smiju propuštati mnogo prilika, ali očito da nisam uspio. Ne mogu naučiti fudbalere da šutiraju na gol u dva dana. Ne razumijem kako igrači ne postižu pogotke iz tako izglednih prilika. Svi smo jako razočarani, ali moramo iz svega izvesti neke zaključke. Moramo razgovorati sa igračima", istakao je Petrakov.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nije se novi selektor ukrajinskog tima želio pravdati sa nedostatkom vremena da svoje ideje pretvori u stvarnost.

"Ne želim se pravdati da sam imao malo vremena. Znao sam gdje dolazim. Nismo pobijedili i odgovoran sam za rezultat. Protivnik me nije iznenadio i još jednom mu čestitam na remiju", zaključio je Petrakov.

Top Komentari

Dtox
Roki imas dvije tekme sa pilicima i 6 boba, dont u worry
3 2
user1585859035
Šuti roki dobro je
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi