Politika razara selekciju Ukrajine: Prva žrtva je legendarni Andriy Shevchenko
Foto - EPA

Otišao sa klupe zbog pritiska

Politika razara selekciju Ukrajine: Prva žrtva je legendarni Andriy Shevchenko

M. Šljivak

Andriy Shevchenko više nije selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine.

Legendarni fudbaler završio je saradnju sa Fudbalskim savezom Ukrajine nakon pet godina i jučer se oprostio od nacionalnog tima.

"Proveo sam pet godina u reprezentaciji. Napornim radom smo pokazali da možemo igrati moderan fudbal. Hvala svima na podršci i na kritikama, pokazali smo da možemo biti kompetitivni", rekao je Shevchenko.

Međutim, čini se kako Shevchenko nije otišao svojom voljom sa mjesta selektora. Ukrajinski novinar Artem Frankov otkriva kako je legendarni fudbaler bio pod velikim političkim pritiskom.

"Bio je pod velikim pritiskom prvog čovjeka Saveza Andreyja Pavelka. On svim silama pokušava da se vrati u politički život Ukrajine. Ide linijom patritizma i nacionalizma", rekao je Frankov i dodao je:

"Andriy je često pričao ruski jezik i to se određenim ljudima nije dopalo. I ja sam ukrajinski patriota, znam ukrajinski jezik, ali pričam ruski koji mi je maternji. Savez je potom napravio haos među igračima. Političari su se umiješali i situacija je bila veoma teška. Andriy kao jedan svjetski čovjek na to nije navikao".

Novi selektor Ukrajine trebao bi postati nekadašnji Shevchenkov saigrač iz Dynama Serhiy Rebrov, ali još nema zvanične objave je li ovaj stručnjak prihvatio posao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukrajina će 12. oktobra dočekati selekciju Bosne i Hercegovine u Lvivu u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a 16. novembra ova selekcija gostuje u Zenici.

Problemi unutar tima su nešto što se svakako mora iskoristiti u ovom slučaju.

Top Komentari

user1585859035
Ko i u Bosni
9 0
E.Car
Sta cemo mi iskoristiti pa kod nas je gora situacija!!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi