Petrovski: Opravdavam povjerenje i samo radim svoj posao

Makedonac sjajan na golu Jedinstva

Petrovski: Opravdavam povjerenje i samo radim svoj posao

E. Škorić

Jedinstvo je u petom kolu Prve lige FBiH slavilo vrijednu pobjedu u Živinicama protiv Slavena, pa je tim iz Bihaća trenutno na diobi prvog mjesta zajedno s Orašjem, koje također ima 12 bodova.

Jedinstvo je u pet kola ostvartilo četiri pobjede i već možemo reći da se radi o favoritu iz sjene, premda će Pod borićima reći da im borba za prvo mjesto nije primaran cilj i ne žele da ih se smatra kandidatom za ulazak u viši rang.

Gol za pobjedu Jedinstva na spomenutom gostovanju postigao je Duško Radosavljević u 59. minuti, ali važnu ulogu, možda i najveću, ima golman Ilče Petrovski, koji je briljirao s nekoliko odbrana i da ga nije bilo na golu, ko zna kako bi se sve završilo.

Jedinstvo je ponovo slavilo. Teška utakmica, ali na kraju pobjeda. Komentar?

"Bila je jako teška utakmica, protivnik nije bio za potjenjivanje, mada moram istaći da je teren bio loš, ali smo uspjeli da mu se prilagodimo. Prvo poluvrijeme smo odigrali loše, ali zato smo drugo poluvrijeme izašli kao druga ekipa. Imamo karakter, bili smo strpljivi, čekali smo da nam se pruži šansa za gol i to smo iskoristili".

Možemo reći da ste junak pobjede s obzirom na odbrane.

"Da, ponovo sam bio junak, skinuo sam 7-8 udaraca. Opravdavam povjerenje i radim svoj posao i to je najvažnije. Imam jako dobrog trenera, a i trener golmana je jako dobar, baš kao i svu u klubu. Moramo ovako nastaviti ne samo ja, nego svi da ovamo nastavimo i da budemo još bolji".

Kako gledate na rezultate Jedinstva u ovoj sezoni?

"Rezultati Jedinstva sada su baš dobri i mi smo očekivali ovakve rezultate. Nismo iznenađeni ovim rezultatima jer smo se dobro spremali. Samo ovako da nastavimo i bit će još bolje".

Ranije nikada niste branili u BiH. Otkud u Bihaću?

"Ovo mi je prvi put da branim u BiH. Za sada sve ide kako treba. Zadovoljan sam kako sam primljen i mislim da su sa mnom svi zadovoljni. U Jedinstvu sam došao preko mog menadžera koji je dobar prijatelj s predsjednikom".

Razlikuje li se mnogo fudbal u BiH u odnosu na onaj u Makedoniji?

"Pa mnogo se ne razlikuje fudbal u BiH i Makedniji. Igra se dosta slično. Može da se kaže da su bolji uslovi u BiH kada su financije u pitanju".

Kako Vam se sviđa Bihać? Kako provodite slobodno vrijeme?

"Bihać je baš lijep grad. Imam odlična mjesta za odmarati se nakon utakmica i treninga. Uživanje je, posebno pokraj rijeke. Slobodno vrijeme najviše provodim sa ženom i djetetom".

S kim od saigrača se najviše družite?

"Družim se sa svima, ovi momci su prava ekipa i jako su prijatni. Ipak, s Antićem i Duletom se najviše družim".

Za kraj je pohvalio i navijače.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Navijači su odlični, svaka im čast za svaku utakmicu što nas bodre. Mi dajemo sve od sebe da uđemo u Premijer ligu i da ostvarimo veliki uspjeh, pa ga proslavimo zajedno sa Silom Nebeskom".

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi