Kovačević junak Rakowa: Odbranio penal i pokrenuo nestvaran preokret svog tima

Gosti na kraju slavili sa 3:2

Kovačević junak Rakowa: Odbranio penal i pokrenuo nestvaran preokret svog tima

E. Čaušević

Fudbaleri Rakowa na odličan način otvorili su novu sezonu u poljskoj Ekstraklasi.

Rakow je danas igrao u gostima protiv Piasta i uspio je nakon preokreta da pobijedi sa 3:2, a junak gostujućeg tima bio je bh. golman Vladan Kovačević.

Piast je do prednosti stigao već u petoj minuti kada je Chrapek pogodio za 1:0. Ipak, u samom finišu prvog dijela gosti su poravnali na 1:1, a pogodak je postigao Wdowiak.

Domaći tim uspio je ponovo da dođe do prednosti u 66. minuti. U centru pažnje našao se Sokolowski koji je savladao Kovačevića za 2:1.

Samo četiri minute kasnije domaći su mogli sve da riješe. Sudija je svirao penal za Piast, a loptu je uzeo Lipski. No, Kovačević odlično brani njegov udarac i spašava Rakow.

Već u narednom napadu gosti su uspjeli da izjednače na 2:2 kada je Dlugosz zatresao mrežu Piasta.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Do konačnog preokreta Rakow je stigao u 75. minuti utakmice. Ovaj put sudija je svirao penal za goste, a siguran s bijele tačke bio je Ivi koji pogađa za 3:2 i veliku pobjedu Rakowa.

Vladan Kovačević je branio cijelu utakmicu i pokazao je da će biti odlično pojačanje za Rakow koji ga je doveo ovog ljeta iz Sarajeva.

Top Komentari

SonPen1946
Najbolji golman koji je branio u nasoj ligi.
13 2
Arnel925
Bravo Kova legendo. Nedostaješ nam.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi