De Gei isteklo vrijeme u Manchster Unitedu, Ten Hag pronašao novu "jedinicu"

Stiže sjajni golman

De Gei isteklo vrijeme u Manchster Unitedu, Ten Hag pronašao novu "jedinicu"

E. Oštraković

Nakon užasnog starta prvenstva ekipa Manchester Uniteda je konačno krenula igrati nešto bolje, te ostvaruju rezultate kakvi se od njih i očekuju.

Ipak, dosta je pozicija u ekipi koje Ten Hag namjerava promjeniti u narednim prijelaznim rokovoima, a to se posebno odnosi na naredni ljetnji prijelazni rok.

U prošlom prijelaznom roku, koji mu je ujedno bio prvi od dolaska u Manchester United, Ten Hag je uradio sjajan posao.

Doveo je tako nekoliko igrača, a naravno najvužnija pojačanja bila su Eriksen, Casemiro koji je stigao iz Real Madrida, te Anthony koji je plaćen 100 miliona eura Ajaxu.

Ten Hag će nastaviti sa promjenom igrača u ekipi, naravno po ukusu koji on ima, a sve će navodno biti nastavljeno narednog ljeta.

Prva pozicija na kojoj će Ten Hag dovesti pojačanje, kako prenose engleski mediji, biti će pozicija golmana, gdje će biti dovedena nova "jedinica".

Davidu De Gei koji već dugo vremena prvi golman Manchester Uniteda vrijeme u klubu je navodno isteklo, te će on narednog ljeta napustit klub.

Njegova naredna destinacija još uvijek nije poznata, ali kako prenose mediji iz engleske, ovo je njegova posljednja sezona u klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poznata je navodno i zamjena za Davida De Geu, a radi se o prvom golmanu Engleske reprezentacije i prvom golmanu Evertona, Jordanu Pickfordu.

Pickford ima ugovor sa Evertonom koji ga sa ovim klubom veže do 2024. godine, ali ne bi bilo iznenađenje da naredne sezone nosi dres Manchester Uniteda.

Top Komentari

King_Kenny
...samo totalna neznalica moze dovesti parmaka Pickforda umjesto DeGee koji je uz Curtoisa najbolji golman svijeta...
4 0
axel42
Porediti Pickforda sa De Geom je sramota. Pa nek se zahvale bogu što imaju ovakvog golmana izmedju stativa, bez njeg bi sigurno bili žešća bara!! Svaki klub na svijetu bi želio imati De Geu pod ugovorom.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi