Pierre Webo o dešavanjima u Parizu: Po prvi put sam vidio sebe u takvom stanju
Foto - EPA

Kamerunski trener zbog kojeg je nastao haos

Pierre Webo o dešavanjima u Parizu: Po prvi put sam vidio sebe u takvom stanju

M. Šljivak

Veliku pažnju je ove sedmice izazvao prekid meča Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehira.

Meč koji se igrao u utorak prekinut je zbog rasističkog ispada rumunskog sudije Sebastiana Coltescua prema pomoćnom treneru turskog tima Pierreu Webou, a nastavljen je u srijedu sa novim sudijama.

Webo se oglasio nakon svega što se dešavalo i u razgovoru za Daily Mail ističe da se nekoliko dana nakon velikog skandala osjeća mnogo bolje.

"Možete vidjeti u mom glasu da sam mnogo smiraniji. Kada vidim taj snimak i vidim svoje lice, šta sam uradio i kako sam bio agresivan, vau", rekao je Webo i dodao je:

"Po prvi put sam sebe vidio u takvom stanju. Ne pamtim da sam bio u takvoj situaciji".

Osvrnuo se na riječi koje mu je uputio rumunski sudija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"S obzirom na mjesto gdje sam sjedio lako je mogao reći 'taj treći, izbaci ga'. To je lako učiniti. Ipak, očigledno je za njega bilo lako izgovoriti ono što je izgovorio. Zašto baš ta riječ? Izašao sam i nisam znao šta se dešava na terenu. Kasnije su mi rekli da ne žele više igrati i da je meč prekinut. Bio sam nervozan", istakao je Webo.

Nakon utakmice dobio je izvinjenje od Neymara, Marquinhosa i sportskog direktora PSG-a Leonarda, a potom su mu podršku pružili svi ostali fudbaleri francuskog prvaka.

Promo

Top Komentari

vedin
A zašto nije objasnio zbog čega je zaslužio karton. Lik sve ovo zakuha i na kraju ispadne žrtva.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi