Laporta u loži pregovarao s Izraelcem - Stižu novi trener i veznjak o kojem godinama mašta

Barca će se pojačati na ljeto

Laporta u loži pregovarao s Izraelcem - Stižu novi trener i veznjak o kojem godinama mašta

E. Škorić

Barcelona je u subotu na Montjuicu slavila protiv Getafea sa 4:0 u ligaškom okršaju i tako je pokazala da nije odustala od odbrane titule.

Mnogi su već otpisali Katalonce zbog nekoliko kikseva u posljednje vrijeme, ali očito je da Barcelona nema namjeru da odustane od titule, iako Real Madrid za sada ima finu bodovnu prednost.

Nakon utakmice, Xavi je bio raspoložen i rekao je da njegova ekipa želi duplu krunu, osvajanje La Lige i Lige prvaka. U najjačem klupskom takmičenju Katalonci su igrali meč osmine finala u Italiji protiv Napolija (1:1) i u revanšu će tražiti plasman u četvrtfinale.

Tokom utakmice Barce i Getafea, u loži je sjedio predsjednik kluba Joan Laporta, a pored njega Pini Zahavi, poznati fudbalski agent koji, između ostalih, zastupa i zvijezdu Barce Roberta Lewandowskog.

Lewa ima ugovor do ljeta 2026. i trenutno se nije razgovaralo o njegovom statusu. Tema je, tvrdi Cronica Global, bio Joshau Kimmich. Izraelski agent nije službeni predstavnik Bayernovog veznjaka, ali je on bio taj koji je prošlog ljeta vodio razgovore o tome. Operacija tada nije uspjela.

Sada je pak Kimmich u nešto slabijem stanju i Bayern bi možda bio spremniji odreći se svoje zvijezde. Igračev ugovor s klubom vrijedi do kraja juna 2025., pa ako ga Barcelona odluči pokušati nabaviti na ljeto, morat će platiti Nijemcima.

Međutim, Zahavi bi mogao da bude važan za Barcelonu i u pronalasku trenera, pošto je Xavi već najavio odlazak na ljeto. Bivši trener Bayerna i njemačke reprezentacije Hansi Flick jedan je od glavnih kandidata, a a prije samo desetak dana je njemački trener objavio da je počeo saradnju sa Zahavijem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odnos između Laporte i Zahavija navodno im ide na ruku. Njih dvoje poznaju se dugi niz godina i, kako su mediji isticali, jako se poštuju. Čini se da upravo u Izraelcu Laporta vidi spas i očekuje od njega da mu pomogne u dovođenju Nijemaca koji bi mogli biti značajni za uspjehe kluba u budućnosti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi