Pioli i Milan produžili saradnju

Milan igra veoma dobro

Pioli i Milan produžili saradnju

S. Mlaćo
Stefano Pioli je produžio saradnju sa AC Milan.

Pioli je produžio ugovor do 2023. godine uz opciju produženja na još godinu dana.

Nije sakrivao zadovoljstvo.

“Ponosan sam na posao koji sam obavio do sada uz dobre odnose sa Upravom, igračima...“, kazao je Pioli.

Pioli je preuzeo Milan 2019., a prošlu sezonu završio je na trećem mjestu u Serie A i prvi put nakon dugo vremena izborio plasman u Ligu prvaka.

Nakon 13 kola u Seriji Milan ima 32 boda i dijeli prvo mjesto s Napolijem. U Ligi prvaka, Rossoneri su na trećem mjestu u skupini B uoči posljednjeg kola grupne faze, izjednačeni s Atléticom. Obje ekipe osvojile su po četiri boda. Liverpool je prvi sa 15, a Porto drugi sa pet bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dodajmo i da je Pioli u Milan stigao iz Fiorentine, a u bogatoj trenerskoj karijeri, između ostalog je trenirao i Inter, Lazio, Sassuolo i Bolognu.

Milan je trenutno drugoplasirana momčad u prvenstvu sa istim brojem bodova kao lider Napoli.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miskee
Odličan trener, sve pohvale za njega
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi