Hrvatska blizu Evropskog prvenstva, ali Dalić je bio izuzetno ljut
Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Nakon utakmice u Latviji

Hrvatska blizu Evropskog prvenstva, ali Dalić je bio izuzetno ljut

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske u gostima je savladala Latviju rezultatom 2:0 i došla na korak od plasmana na EURO jer je Vels remizirao u Armeniji 1:1.

Vatrenim u posljednjem meč na domaćem terenu protiv Armenije odgovara i jedan bod.

Nakon susreta u Rigi selektor Hrvatske Zlatko Dalić oktrio je da je na poluvremenu bio jako ljut.

"Čestitam igračima, dobro smo otvorili utakmicu sa dva gola i do kraja priveli kraju. Došli smo u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini i to smo htjeli. Bio jako sam ljut na poluvremenu jer smo se opustili kod 0:2, a tako možeš da primiš gol", rekao je Dalić nakon utakmice i nastavio:

"Ne bih puno govorio o nekim greškama i šta bi bilo. Moramo sada razmišljati o Armeniji.

Oglasi

Hratska je napokon imala dobru igru prema naprijed, što Dalića raduje posebno.

"Lovre je igrao dobro, tražili smo da igra široko u prvom dijelu i zabada se u sredinu. Kramarić i Ivanušec su se vratili nakon duge pauze, nemaju dovoljno minuta u svojim klubovima i zato smo gledali da ih čuvamo."

O Kramariću?

"Kramariću odgovara pozicija koju je igrao danas, odigrao je dobru utakmicu. Moramo biti zadovoljni, ali ne smijemo uživati jer još ništa nije gotovo."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Za četiri dana Hrvatskoj dolazi Armenija i sve je spremno za još jedno slavlje i za još jedan odlazak na neki veliki turnir.

Sada, kolo prije kraja, Hrvatska ima 13 bodova, Vels 11, Armenija osam, a na dnu je Latvija koja je ostala na samo tri osvojena boda i koja je svoje kvalifikacije upravo večeras okončala, pošto će biti slobodna u osmom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti