Pjaca izabrao novi klub, čeka se zvanična potvrda

Odlazi na novu posudbu

Pjaca izabrao novi klub, čeka se zvanična potvrda

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca će i sljedeće sezone nastupati na posudbi, ali ne u Schalkeu.

Ovaj fudbaler Juventusa nije u planovima Massimiliana Allegrija i čini se da je, od nekoliko ponuda koje je imao, odabrao onu iz Firence.

Italijanski mediji pišu da je Pjaca dogovorio jednogodišnju posudbu u Fiorentini, ali se zvanična potvrda još uvijek čeka.

Marko Pjaca je prije dvije godine stigao u Juve iz Dinama kao veliki talenat, a plaćen je čak 23 miliona eura. Sve je išlo po planu do marta 2017. godine, kada je povrijedio ligamente na prijateljskoj utakmici Hrvatske i Estonije, nakon čega je dugo pauzirao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjaca se oporavio i vratio na teren, ali se u Juventusu nikako nije uspio nametnuti tako da već postaje jasno da za njega neće biti sreće u Torinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi