Pjaca nakon samo jedne sezone napušta Juventus?

Želi ga Fiorentina

Pjaca nakon samo jedne sezone napušta Juventus?

Hrvatski fudbaler Marko Pjaca moga bi do kraja prelaznog roka napustiti ekipu Juventusa.

Pjaca je prošlog ljeta stigao u Torino iz Dinamo Zagreba za 25 miliona eura, ali je sredinom sezone doživio veoma nezgodnu povredu, pa je van terena morao biti posljednjih nekoliko mjeseci.

A, kako bi on mogao napustiti Torino ovog ljeta? Pa, mogao bi biti dio dogovra Juventusa i Fiorentine, odnosno dio transfera Federica Bernardeschija iz Viole u redove Stare dame. 

Naime, Juve nudi 40 miliona eura Fiorentini za njihovog fudbalera, dok Viola želi 40 miliona eura plus 10 miliona eura bonusa. Osim toga, postoji želja Fiorentine da u transfer bude uključen upravo mladi Pjaca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, kako prenose italijanski mediji, Juventus nema namjeru pustiti Pjacu i odreći se takvog potencijala nakon samo jedne sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti