U Italiji večeras birali najbolje, nagradu dobio i Pjanić
Miralem Pjanić je izabran u najbolji tim sezone 2017/18 u italijanskoj Seriji A

Izabran u tim sezone

U Italiji večeras birali najbolje, nagradu dobio i Pjanić

Edmir Škorić

Dodjela Zlatne lopte bila je centralni događaj u svijetu nogometa, ali iste večeri su dodijeljene nagrade za najbolje u italijanskoj Seriji A pod nazivom "Gran Gala del Calcio".

Asocijacija nogometaša u Italiji je organizovala događaj, a naravno najviše nagrada otišlo je u Juventus.

Juventus je izabran za najbolji tim sezone 2017/18, a za najboljeg trenera Massimiliano Allegri iz istog kluba, što i ne čudi s obzirom na neviđenu dominaciju Stare dame.

Gianluca Rocchi je proglašen najboljim sudijom, a najbolji mladi igrač Serije B je Sandro Tonalli iz Brescije, dok je Mauro Icardi (protiv Sampdorije) autor najljepšeg gola u prošloj sezoni

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za najboljeg golmana je izabran bivši golman Rome Alisson Becker, koji je sada član Liverpoola.

U najboljem timu minule sezone su Alisson, Cancelo, Chiellini, Koulibaly, Alex Sandro, Nainggolan, PJANIĆ, Milinković-Savić, Dybala, Icardi, Immobile.

Top Komentari

Edin Merlin
Strasni juve dominira na svim poljima !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi