Pjanić: Želim biti jedan od najboljih veznjaka, želim 150 dodira sa loptom po utakmici

Bh. reprezentativac vjeruje da može još napredovati

Pjanić: Želim biti jedan od najboljih veznjaka, želim 150 dodira sa loptom po utakmici

Miralem Pjanić je, čini se, dobio još bitniju ulogu u ekipi Juventusa od kada je na kormilo iste stigao Maurizio Sarri.

Naime, Pjanić sve rjeđe samo "prosljeđuje loptu dalje", zbog čega su ga mnogi i kritikovali, a čini se da je i sam svjestan da je dobio nešto drugačiju ulogu nego što to je to bio slučaj dok je na klupi Stare dame bio Max Allegri.

"Očigledno je da postoje stvari koje se još uvijek mogu unaprijediti, ali sam siguran da će sve biti samo bolje i bolje kako vrijeme bude prolazilo", rekao je Pjanić tokom današnje press konferencije pred duel Lige prvaka sa Bayerom iz Leverkusena.

"Saigrači me uvijek traže na terenu i to mi se sviđa. Igrati pod Allegrijem je bilo potpuno drugačije, odmah smo gledali da proslijedimo loptu na krila", istakao je Pjanić, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sada je drugačije. U proteklih nekoliko utakmica sam pokušao više pasova u prostor, ali sve zavisi od toga šta trener traži od mene. Želim 150 dodira sa loptom po utakmici... Želim biti jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Imao sam sreću da sam se razvijao korak po korak sa trenerima koje sam imao tokom karijere".

"Pobjeđivanje vam pomaže da napredujete, a ja znam da mogu još napredovati. Svi igrači Juventusa su spremni da dostignu najveće visine", poručio je bh. reprezentativac.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
da si spanac il francuz, dobio bi nagradu za najboljeg veznjaka svijeta.. hvala ti sto jos dolazis igrat za nas koji ni tebi ni nekima poput tebe nismo mnogo lijepog rekli a kamoli ucinili!
10 2
Leo
Pa već i jeste jedan od najboljih.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi