Plemići večeras igraju najvažniju utakmicu ljeta

Može li Zrinjski napraviti senzaciju?

Plemići večeras igraju najvažniju utakmicu ljeta

Jedan od dva preostala bh. predstavnika u Evropi, HŠK Zrinjski, večeras igra najbitniju utakmicu ovog ljeta. 

Mostarska ekipa u okviru revanš susreta 2. pretkola Evropa lige dočekuje holandski Utrecht, a Plemići iz prvog meča, igranog u Holandiji, imaju rezultat 1:1 koji im daje za pravo da se nadaju prolasku dalje.

Ruku na srce, treba reći da je Utrecht u prvom meču bio dosta opasniji rival i da ostaje favorit bez obzira na rezultat 1:1, ali Zrinjski ima svoju šansu koju će svakako pokušati da iskoristi.

"Za nas je ovo velika utakmica, protiv velikog protivnika. Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali to ne mora ništa značiti, sutrašnjih 90 minuta treba dobro pripremiti. Maksimalno smo oprezni, znamo koliko je Utrecht kvalitetan i ne zanosimo se", izjavio je trener Zrinjskog Hari Vukas na jučerašnjoj konferenciji za medije, pa nastavio:

"Sinoć (preksinoć) kada smo bili na druženju s navijačima osjetio sam jednu veliku sinergiju, da ovaj grad diše za Zrinjski. Ljudi su prilazili, djeca se slikala s igračima... Upravo zbog tih ljudi, navijača, imamo obavezu da na terenu svi damo svoj maksimum za uspjeh Zrinjskog."

Osim Vukasa prisutnim novinarima se obratio i defanzivac Slobodan Jakovljević.

"Čeka nas jako teška utakmica, Teško je predvidjeti šta će biti, ali optimistični smo, nadam se da uz podršku vjernih navijača možemo doći do pozitivnog rezultata i eliminisati Utrecht", poručio je.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kladionice ni večeras neće biti na strani bh. predstavnika. Zrinjski je potpuni autsajder protiv Utrechta, a MOZZART nudi kvotu od čak 5,10 na bh. tim. S druge strane, kvota na Holanđane je 1,65. Možete igrati i na "prolaz" gdje je Utrecht također favorit sa kvotom od 1,42, dok je koeficijent na bh. predstavnika 2,65.

Utakmica Pod Bijelim brijegom počinje od 19.00 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1capljinac
Ako budete igrali srcem, nije vazno ako i ispadnete.... Nek vam opomena bude nedjelja, podcjenjivacki pristup, lako cemo i ekipa ranga 1.federacije ti napravi probleme... Sretno Plemići!
6 6
srcerukelopata
Ako Bog da lagano sa Zrinjskim iz Mostara, pa dalje ako nam ždrijeb bude naklonjen. Bosna je uz Utrecht.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi