Gradi se balkanski "šećer": Stadion kojeg bi svaka država poželjela, a idealan bi bio za BiH

Mi još možemo sanjati ovako nešto

Gradi se balkanski "šećer": Stadion kojeg bi svaka država poželjela, a idealan bi bio za BiH

Haris Zilić

Na Balkanu svjedočimo sve modernijim izdanjima kada su u pitanju stadioni, a uskoro će svoj konačni izgled dobiti za mnoge jedan od najljepših stadiona na prostorima Balkana. Uskoro bi trebao biti i domaćin utakmicama reprezentacije.

Do sredine naredne godine konačan izgled bi trebao dobiti stadion "Hristo Botev" u Plovdivu. Riječ je o stadionu koji ima kapacitet 20.000 gledatelja, još se trebaju natkriti dvije tribine, te uraditi loža za novinare, kao i dodatne prostorije unutar stadiona.

Stadion u Plovdivu će ispunjavati sve uslove UEFA- za igranje međunarodnih utakmica, a u budućnosti bi mogao biti i glavni dom bugarske fudbalske reprezentacije, koja bi mogla tako da seli iz Sofije nakon dužeg vremena.

Pomenuti stadion je dom ekipe Boteva koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Dušan Kerkez,

Botev je trenutno osmoplasirani u bugarskom prvenstvu i ekipa za cilj ima da se do kraja bori za pozicije koje vode u Evropu.

Oglasi

O trenutnom stanju u klubu koji je očigledno na dzravim granama, nwdavno je u intervju za SportSport.ba govorio upravo Kerkez.

Šesta rekonstrukcija za stadion u Plovdivu

Stadion "Hristo Botev" otvoren je 14. maja 1961. godine, a izgradnja je trajala tri godine. Nakon toga stadion je imao ček pet rekonstruckija. Prva je bila 1993. godine, zatim 1995. godine.

Grad je odlučio da ušminka stadion 2008. godine, zatim i 2012. i 2013. godine kada su dorađene trenutne tribine.

Opis nije dostupan.
Još dvije tribine da dobiju krov i Plovdiv će imati stadion kao "bombona"

Sada je na red došla završna izgradnja, sve tribine će biti natkrivene, a ostale su još dvije tribine za golova da dobiju svoj krov i stadion u Plovdivu će biti jedan od najljepšpih na Balkanu.

Stadion u Plovdivu je samo početak jedne modernizacije stadiona u Bugarskoj koji su u sve lošijem izdanju, a Rumunija je odavno počela izgradnju novih stadiona.

Slično kao i njihove komšije i Bugari žele krenuti u pobljšanje tamošnjeg fudbala koji je u psoljednje vrijeme na niskim granama kako reprezentativn, tako i klupski, naravno ako izuzmemo Ludogorets koji redovno igra grupne faze evropskih takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi