Inter nema pravo na kiks, Inzaghi iznenadio odabirom napadača

Liga prvaka

Inter nema pravo na kiks, Inzaghi iznenadio odabirom napadača

Edmir Škorić

Inter meč 2. kola grupne faze Lige prvaka igra od 18:45 sati u Češkoj.

Inter gostuje Plzenu, a nakon poraza od Bayerna s 0:2 na Giuseppe Meazzi, neophodna mu je pobjeda kako bi ostao konkurentan u borbi za prva dva mjesta, budući da se nalazi u grupi smrti u kojoj je pored nabrojanih timova i Barceona.

Edin Džeko bio je starter za vikend u prvenstvenom meču, a Inzaghi ga je odlučio i večeras staviti od prve minute, s tim da je iznenadio ostavljanjem Lautara Martineza na klupi, dok će bh. napadaču društvo u napadu činiti Joaquin Correa.

Onana se vratio na gol umjesto veterana Samira Handanovića. Zbog povreda nema Romelua Lukakua i Hakana Calhanogula. Doduše, Turčin je na klupi i možda kasnije dobije šansu za igru.

Ima promjena i u odbrani, pošto je Francesco Acerbi starter umjesto Stefana de Vrija.

Viktoria Plzen: Stanek; Havel, Hejda, Pernica, Jemelka; Kalvach, Bucha; Sykora, Vlkanova, Mosquera; Chory

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter: Onana; Skriniar, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Gosens; Correa, Džeko

Jako važna utakmica za Inter, vidjet ćemo hoće li viceprvak Italije smoći snage da ostvari pobjedu na ovom gostovanju i da u mečevima protiv Barcelone u 3. i 4. kolu vodi žestoke okršaje za prvo ili drugo mjesto u grupi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1663087041
Ako Džeko igra za Inter ne mora da znači,da svi mora da navijamo za Inter. FORZA MILAN ❤? VISCA BARCA VISCA CATALUNYA ?❤
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi