Pobjednički gol Džeke je Amra posebno doživjela
Edin Džeko je s dva nova gola Romi donio bitna tri boda

Slavila novu pobjedu Rome i supruga Edina

Pobjednički gol Džeke je Amra posebno doživjela

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko sinoć je obradovao mnoge Bosance i Hercegovce, navijače Rome, a posebno suprugu Amru Silajdžić Džeko.

Džeko je bio ponovo junak rimske Vučice, pošto je zabio dva gola u gostima kod Frosinonea za bitnu pobjedu, a posebno se ističe gol u 95. minuti za 3:2 i tri boda.

Taj gol je svakako oduševio i usrećio mnoge u BiH, navijače i sve u Romi, ali i Edinovu porodicu.

Njegova supruga Amra bodrila ga je ispred TV-a, a na kraju je na Instagramu objavila kratki klip u koje se vidi kako Edin zabija gol u posljednjim sekundama.

Di Francesco: Oduševio me, Džeko to uvijek mora da radi

Roma je u regionalnom derbiju imala košmarski start, mučila se 90 minuta, ali je na kraju uspjela da slavi s 3:2 zahvaljujući, prije svih, Edinu Džeki.

Dijamant je zabio gol za 1:1, bio je uveliko važan u akciji kod gola Pellegrinija za 2:1, a onda je u 95. minuti postigao gol za pobjedu.

"Vjetroviti uslovi nisu pomogli nijednom timu da igra dobar fudbal. Mi smo odigrali loše, rizikovali smo remi, čak i poraz. Uvijek pronalazimo način da sebi život učinimo komplikovanijim", rekao je trener Rimljana Eusebio di Francesco, pa je nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, došao je onda red da se pohvali i Džeko, koji je i večeras junak Rome.

"Bio sam impresioniran, ne samo golovima, već prije svega načinom na koji je Džeko pokušavao da ekipu povuče naprijed, da bude lider. Uvijek to mora da radi", poručio je EDF.

Top Komentari

bebi
jebala vas amra vise , debil zena
14 0
Mele
Sharavi i Pellegrini igraju napred, Dzeko iza u veznom redu, i na strani, uopste nije centralni napadac, ne ceka lopte pred golom, zato i ne zabija toliko kao nekada.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi