Pochettino: Čestitam igračima, dvije sjajne utakmice u 48 sati

Zadovoljan igrom, ne i rezultatom

Pochettino: Čestitam igračima, dvije sjajne utakmice u 48 sati

Tottenham je večeras na Wembleyju remizirao sa West Hamom odigravši 1:1 u okviru 22. kola Premier lige.

Iako su Spursi tokom svih 90 minuta dominirali i imali nekoliko sjajnih prilika, primili su gol iz protivnikovog prvog udarca na utakmici te su se na kraju morali zadovoljiti jednim bodom.

"Vrlo nesretan splet okolnosti za nas. Bili smo bolji, stvorili smo mnogo prilika i zaslužili smo da pobijedimo. Ali, to je fudbal i moramo prihvatiti stvari onakvim kakve jesu", rekao je Pochettino, koji je potom odao priznanje svojim fudbalerima:

"Nisam zadovoljan rezultatom, ali igrom, trkom i pristupom utakmici apsolutno mogu biti. Fudbaleri nisu zaslužili kritike, odigrali su sjajno dvije utakmice u samo 48 sati i moram im čestitati na tome. Pokušali smo doći do pobjedena razne načine, ali nažalost nismo uspjeli".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham i dalje zauzima peto mjesto na tabeli sa četiri boda manje od Tottenhama, a naredni meč Spursi igraju već u nedjelju protiv AFC Wimbledona u trećem kolu FA Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije