Pochettino sinoć bio na pregovorima, uskoro postaje novi selektor Engleske

Tako tvrdi Telegraph

Pochettino sinoć bio na pregovorima, uskoro postaje novi selektor Engleske

Esmer Oštraković

Nakon što je Engleska reprezentacija ispala iz A divizije u Ligi nacija, čini se da će doći do promjene na mjestu selektora.

Iako je Southgate nedavno izjavio kako je razgovarao sa ljudima u savezu, te kako je siguran da će voditi Englesku na Svjetskom prvenstvu, čini se da se to neće dogoditi.

Naime, niz loših rezultata, te remi protiv Njemačke sinoć mogao bi koštati posla trenutnog selektora Engleske reprezentacije, Garetha Southgatea.

Jedino je pitanje da li će biti smjenjen prije ili poslije nastupa na Svjetskom prvenstvu, tako barem tvrde engleski mediji.

Telegraph je danas prenio informaciju kako je budući selektor Engleske viđen na stadionu sinoć, a radi se o bivšem treneru Tottenhama i PSG-a, Mauriciu Pochettinu.

Navodno su čelnici saveza ove reprezentacije oduševljeni poslom koji iza sebe ima obavljen ovaj trener i žele mu dati priliku da radi kao selektor.

Pochettino ne bi imao ništa protiv ovog posla, a prije nekoliko sedmica je odbio ponudu Nice da postane njihov novi trener.

Tada je rekao da ne želi više da radi u Francuskoj, te da se želi vratiti u Englesku i da čeka pravi posao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Čini se da ga je dočekao, ali ovaj put neće biti trener neke od ekipa iz Premiershipa, nego selektor nacionalnog tima Engleske.

Ostaje da vidimo kako će se odvijati stvari u narednom periodu, posebno kada je riječ o Svjetskom prvenstvu u Qataru, te ko će tamo biti slektor ove reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi