Pochettino: Eriksen je poseban, želim da ostane s nama

Menadžer Tottenhama nije zabrinut

Pochettino: Eriksen je poseban, želim da ostane s nama

Engleski mediji posljednjih sedmica sve više špekulišu o tome da bi Christian Eriksen mogao napustiti Tottenham.

Danac u kontinuitetu igra veoma dobro za Tottenham, a ono što treba da brine čelne ljude u ovom klubu svakako je to što mu kroz godinu i pol ističe ugovor i po tom pitanju se nije ozbiljnije radilo.

Barcelona i Real Madrid prije svih čekaju u redu i samo čekaju rasplet situacije, spremni su mu ponuditi i pet-šest puta više nego što ima u Tottenhamu, međutim Mauricio Pochettino po pitanju takvih napisa i nije zabrinut.

Štaviše, nada se da će sjajni fudbaler ostati u sjevernom Londonu.

"To je posebna situacija, kao što je i on poseban, to moramo da shvatimo. Tajming za njega ili za klub da pristaje na nešto je možda drugačije nego kod bilo kojeg drugog fudbalera. Nadam se i želim da bude s nama u budućnosti", izjavio je Tottenhamov menadžer, dodavši:

"Ima još dosta vremena da se priča o tome. Najvažnije je, ne samo za njega nego i sve igrače da budu fokusirani na teren i da ostvare ono što želimo."

Spursi se u prošlosti nisu mogli nositi s Realom, ponude kraljevskog kluba objeručke su prihvatali Modrić i Bale, ali danas je Tottenham moćniji nego tada. Uostalom, pitanje je i kakvi su uopšte Eriksenovi planovi iako Danac nikada nije skrivao da je sretan u Londonu.

Došlo vrijeme da i Pochettino okrene ploču

Tottenham će prema najavama biti vrlo aktivan u nadolazećem prijelaznom roku. Sjajan rezultat koji su Spursi ostvarili ove sezone u Ligi šampiona oduševio je čelnike kluba u toj mjeri da će se znatno 'otvoriti' tokom ljeta, što, recimo, i nije bio slučaj prethodnih godina.

Daily Mail je objavio da će Pochettino za transfere dobiti 150 miliona eura, jer je procijenjeno da je vrijeme da se donese malo svježe krvi u sastav, ali o imenima koja bi mogla stići na White Hart Lane se trenutno ne govori.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Špekuliše se kako će Pochettino u potrazi za novim lijevim bekom, dvojicom centralnih vezista, ofanzivnim vezistom i rezervnim napadačem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi