Pochettino: Ja sam navijač Espanyola
Foto: EPA

Trener Tottenhama odgovorio na glasine o odlasku u Barcelonu

Pochettino: Ja sam navijač Espanyola

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino govorio je na press konferenciji o mogućnosti preuzimanja Barcelone ili Arsenala.

Ovaj 45-godišnji trener je u svojoj igračkoj karijeri nastupao za Barcelonine katalonske rivale, Espanyol. On je dres Espanyola nosio između 1994. i 2000. godine, a zatim i od 2004. do 2006. godine, prije nego što je 2009. postao trener ove ekipe.

Pochettino smatra da je odanost puno važnija od ambicija u karijeri.

"Ja sam navijač Espanyola i volim taj klub", rekao je argentinski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nema potrebe da više govorim o tome. I kada bi me otpustili iz Tottenhama, bilo bi nemoguće da jednog dana vodim Arsenal", osvrnuo se Pochettino na glasine o preuzimanju Barcelone ili Arsenala.

"Veoma je teško zadržati neke vrijednosti, biti lojalan u srcu. Ali, za mene, više nego biti trener ili igrač, važno je biti odan", rekao je za kraj Argentinac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi