Pochettino nema vremena za slavlje jer će imati noćne more sa sastavom u Amsterdamu

Nedostaju tri vrlo bitna igrača

Pochettino nema vremena za slavlje jer će imati noćne more sa sastavom u Amsterdamu

Iako se Tottenham sinoć plasirao u polufinale Lige prvaka, vremena za slavlje neće biti puno jer treba skontati taktiku za susrete protiv Ajaxa.

Trener Mauricio Pochettino imat će velikih problema sa sastavom na ovom meču, posebno u napadu. Argentinski stručnjak neće moći da računa na usluge prvih napadačkih zvijezda Harryja Kanea i Son Heung-mina.

Kapiten tima Kane neće biti u konkurenciji za tim do kraja sezone zbog povrede članka, dok će Son moći da zaigra u revanšu jer prvi susret propušta zbog kartona.

Također, Pochettino neće moći računati ni na veznog fudbalera Moussu Sissoka koji se povrijedio u sinoćnjem meču te je igru napustio prije isteka 90 minuta.

To znači da će Pochettino morati mijenjati formaciju iz 4-4-2 u 4-3-2-1 što je svakako nešto defanzivnija varijanta. U napadu će gotovo sigurno igrati sinoćnji junak Fernando Llorente, dok će mjesto Sissoka u veznom redu zauzeti Harry Winks. Šansu će ponovo u startnoj postavi dobiti Brazilac Lucas Moura, a pored njega bi trebali igrati Christian Eriksen i Dele Alli.

Sreća po Pochettina je u činjenici da će potpuno spreman biti Dele Alli koji je sinoćnji meč igrao s langetom na lijevoj ruci koju je slomio u prvom meču protiv Cityja.

U nastavku možete pogledati kako će izgledati vjerovatni sastav Spursa u prvom meču protiv Ajaxa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, prvi susret između dva tima igra se u Amsterdamu 30. aprila, dok je revanš na rasporedu osam dana kasnije u Londonu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi