Pochettino nije vjerovao da je Tottenham u finalu: "Gledali smo snimak i otvorili bocu vina"

Nisu mogli spavati od uzbuđenja

Pochettino nije vjerovao da je Tottenham u finalu: "Gledali smo snimak i otvorili bocu vina"

Endin Čaušević

Još jedna fudbalska sezona bliži se samom kraju, a što se tiče klupskog fudbala ostalo nam je još samo da ispratimo finala Lige prvaka i Evropske lige.

U ovim takmičenjima izdominirali su engleski klubovi i sigurno da niko nije očekivao da ćemo ove sezone u finalima Lige prvaka i Evropske lige gledati okršaje timova iz Premiershipa.

Posebno se to odnosi na Ligu prvaka gdje će se za trofej naredne subote u Madridu boriti Liverpool i Tottenham. Oba kluba došla su do finala nakon nevjerovatnih preokreta u polufinalu.

Liverpool je izbacio Barcelonu, dok je Tottenahm u posljednjim sekundama zabio gol protiv Ajaxa koji ih je odveo u veliko finale ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

Od Tottenhama to niko nije mogao ni očekivati pogotovo jer tokom cijele godine nisu doveli niti jedno jedino pojačanje. No, argentinski stručnjak Mauricio Pochettino uspio je napraviti čudo.

Pred finale engleski mediji prisjetili su se meča u Amsterdamu i nestvarne pobjede Tottenhama. Najveće zasluge za to dobio je Pochettino koji je pokazao da se radi zaista o odličnom treneru.

Argentinski stručnjak je otkrio da ni sam nije mogao vjerovati da je njegov tim u finalu, te je otkrio šta je uradio dan kasnije kada su se vratili u London.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To je bila nevjerovatna utakmica koju ćemo svi zauvijek pamtiti. Sutradan smo se vratili kući i bili smo na stadionu. S pomoćnicima sam sjedio i gledali smo snimak utakmice. Otvorili smo bocu argentinskog crnog vina i uživali", rekao je Pochettino i nastavio.

"Bilo je već tri sata ujutro kada smo se vratili i nismo mogli spavati jer smo bili u šoku zbog rezultata. Niko nije vjerovao šta se desilo u Amsterdamu samo nekoliko sati prije toga".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi