Pochettino promijenio ploču: Ko kaže da su trofeji najbitniji?

Nakon ispadanja iz Carabao i FA Kupa...

Pochettino promijenio ploču: Ko kaže da su trofeji najbitniji?

Tottenham je danas izgubio od Crystal Palacea sa 2:0 i tako se oprostio od FA Kupa u četvrtom kolu najmasovnijeg klupskog takmičenja u engleskom fudbalu.

Samo nekoliko dana ranije, Tottenham je eliminisan i iz Carabao Cupa i to u polufinalu, gdje je izgubio od Chelseaja na penale.

Time je postalo prilično izvijesno, da ne kažemo sigurno, da Tottenham ni ove sezone neće osvojiti trofej. Spursi su treći u Premier ligi i učestvovat će u osmini finala Lige prvaka, ali teško je vjerovati da ovaj klub može osvojiti neki od ta dva trofeja.

Čak je i menadžer Spursa Mauricio Pochettino 'promijenio ploču' nakon posljednjih rezultata. Često je sjajni trener isticao da su Tottenhamovi najveći ciljevi vezani za trofeje, ali sada je poručio da to nije baš tako.

"Izgleda da ćemo opet voditi debatu na temu trofeja i jesu li oni potrebni Tottenhamu da se podigne na neki veći nivo. Svako može misliti šta god želi, ali ja smatram da to nije tako. Trofeji jačaju ego, ali klub može napredovati i ako ih ne osvaja. Ako mene pitate, najvažnije je da smo u TOP 4 u Engleskoj, to je uspjeh", poručio je Pochettino.

Inače, Tottenham je posljednji trofej osvojio još 2008. godine i to u Liga Kupu kada je na Wembleyju savladao Chelsea sa 2:1 nakon produžetka.

Top Komentari

Mele
Tvom predsjedniku su vazni milioni, Bale, Modric, jos ako prodaErikssena i Kean, Delea, moze komotno prodati i klub i u penziju ici.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije