Pochettino: Znam gdje se krije naš problem

Tottenham u krizi

Pochettino: Znam gdje se krije naš problem

Tottenham se u posljednje vrijeme nalazi u krizi rezultata u Premier ligi.

Nakon poraza od Manchester Uniteda (2:0) i domaćeg remija sa WBA (1:1), Spursi su sinoć poraženi i od Leicestera rezultatom 2:1. U međuvremenu su uspjeli savladati Borussiju Dortmund na gostujućem terenu, ali to i nije preveliko čudo s obzirom da se njemački tim nalazi u još goroj formi.

Tottenham loše otvara utakmice, a trener Mauricio Pochettino je svjestan da je to najveća boljka njegove ekipe.

"Znam da se naš najveći problem krije u tome što loše otvaramo utakmice. Rijetko brzo povedemo, obično primimo gol i onda smo u problemu. U prvom poluvremenu smo igrali loše i kasnije nam je bilo teško. Loše je bilo i protiv WBA i protiv Borussije Dortmund", rekao je Pochettino, koji je ipak pronašao jednu pozivitnu stvar sa sinoćnje utakmice:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Drago mi je što se vratio Erik Lamela. On je sjajan fudbaler i njegov kvalitet će nam biti od velikog značaja i koristi. Sretan sam što je odigrao tih 15-ak minuta i odmah upisao asistenciju za Kanea".

Tottenham se sada nalazi na petom mjestu u Premier ligi sa 24 boda, uz realnu šansu da nakon kompletiranja 14. kola padne na šestu, možda čak i sedmu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije