Počinju konačni obračuni: Mbappe ili Suarez, Neymar ili Hazard?
Danas je vaš zadatak samo da se zavalite u fotelju, uživate i navijate za vaše favorite.

Rasplet na Mundijalu u Rusiji

Počinju konačni obračuni: Mbappe ili Suarez, Neymar ili Hazard?

Na Mundijalu u Rusiji počinje rasplet jer se danas igraju prve utakmice četvrtine finala. 

Za početak nas očekuje pravi spektakl, Urugvaj-Francuska. Nakon što su pomenute dvije reprezentacije u osmini finala izbacile Portugal i Argentinu, vrijeme je za međusobni duel.

U osmini finala su nas oduševila dvojica fudbalera ovih reprezentaicja, Kylian Mbappe i Edinson Cavani, ali čini se da ovog drugog neće biti na večerašnjem susretu jer se povrijedio baš protiv Portugala i izašao iz igre pred kraj susreta.

To će svakako biti hendikep za Urugvaj, ali ipak treba imati na umu da će u napadu ostati još jedna velika zvijezda i jedan od najboljih napadača današnjice Luis Suarez. S druge, selektor Didier Deschaps večeras neće moći da računa na Matuidija koji ima parni žuti karton i na Benjamina Mendyja koji je povrijeđen.

Poslije ovog susreta slijedi nam finale prije finala, susret Belgije i Brazila. Radi se o dvije reprezentacije koje su mnogi svrstavali u red prvih favorita pred početak Mundijala, a one su to svojim igrama i opravdale.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Reprezentaicja Belgije je jedina uz Urugvaj u dosadašnjem dijelu šampionata ostvrila sve pobjede, dok je Brazil imao jedan remi i to u prvom kolu protiv Švicarske, a nakon toga je igrao sve bolje. U redovima Brazila večeras neće biti povrijeđenih Douglasa Coste i Danila, dok Casemiro ima parni žuti karton. S druge strane, Roberto Martinez nema problema sa povredama igrača.

Kada su u pitanju kladionice, MOZZART smatra da su Francuzi favoriti protiv Urugvaja, pa nudi koeficijent 2,05, dok je kvota na Urugvajce 4,10. Kada je u pitanju susret između Brazila i Belgije, treba reći da je na Karioke kvota 2,15. dok je koeficijent na Crvene đavole 3,50.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti