Poznata budućnost Zvonimira Kožulja?

Sjajnu sezonu ima iza sebe

Poznata budućnost Zvonimira Kožulja?

Iza Zvonimira Kožulja je definitivno najbolja sezona u dosadašnjoj karijeri.

Potencijalni reprezentativac BiH je u minuloj sezonu očarao poljsku javnost svojim igrama za Pogon iz Szczecina, čiji su ga navijači proglasili i za najboljeg igrača, a nije tajna i da je na radaru brojnih timova.

Poljaci posljednjih sedmica špekulišu kako Kožulja na svom radaru ima Legia iz Varšave, kao i pojedini njemački timovi, međutim ne bi bilo iznenađujuće ni da ostane u Pogonu. U ovom klubu ulažu velike napore kako bi nakon sezone iz snova zadržali našeg fudbalera.

"Zvonimir je vrlo zadovoljan u Pogonu, razgovarali smo prije nekoliko dana. Mi ne želimo graditi tim da bismo ga prodavali svakih šest mjeseci. Naravno, potreban nam je novac za razvoj kluba, ulažemo mnogo i u akademiju i za to su potrebna sredstva, ali svejedno prodaja Kožulja trenutno nije opcija", kazao je direktor kluba Dariusz Adamczuk.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

U minuloj sezoni Kožulj je kao vezni igrač postigao devet pogodaka i upisao isto toliko asistencija, a u Pogon je, podsjetimo, stigao prošlog ljeta iz Hajduka.

Ranije je kroz karijeru igrao u našoj zemlji za Široki Brijeg, Branitelj, Vitez i omladinske selekcije Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi