Policija pretresla prostorije dva velikana zbog sumnje na pranje novca

Benfica i Sporting na udaru

Policija pretresla prostorije dva velikana zbog sumnje na pranje novca

E. Oštraković

Portugalska policija pretresla je kancelarije dva velikana iz ove zemlje, a riječe je o Benfici i Sportingu iz Lisabona.

Razlog je sumnja na korupciju, te pranje novca kod dovođenja nogometaša, a osim ova dva kluba pretresene su prostorije Santa Clare.

Generalno tužilaštvo u ovoj zemlji otkrilo je da su izvršili gotovo 30 pretresa na različitim lokacijama, a među njima su i tri kluba.

Još uvijek nije poznato da li je policija pronašla bilo kakve dokaze, te ostaje da sačekamo kako bi saznali ishod istrage.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Sigurno je jedino to da svi sa nestrpljenjem čekaju da se oglase iz policije, te da saznaju da li je bilo malverzacija u portugalskom nogometu.

Top Komentari

AmarSahi
Samo da nisu zatekli veš mašine...
1 2
Maestro
Sve što je neregularno oštro treba sankcionirati
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi