Ni "neugodnost" na Poljudu nije bila prepreka za 30.000 Hrvata, Lovren se pitao "šta je ovo"

Šta se dešavalo tokom utakmice?

Ni "neugodnost" na Poljudu nije bila prepreka za 30.000 Hrvata, Lovren se pitao "šta je ovo"

A. Čaušević

Fudblaska reprezentacija Hrvatske je na Poljudu osjetila ono što nije niti na jednom drugom stadionu u svojoj zemlji. 

Konačno je splitski hram fudbala dočekao da Vatreni da neku veliku utakmicu igraju na tom stadionu i nije razočarao, uprkos lošem vremenu i kiši koja je padala cijelog dana.

Na stadionu je bilo prisutno nešto više od 30.000 gledatelja koji su narpavili zaista spektakularnu atmosferu. Sve je začinjeno minimalnom pobjedom i direktnim odlaskom na Mundijal u Katar.

Veliko slavlje nije pokvarila ni neugodnost koji su imali određeni navijači i novinari tokom susreta jer krov četiri decenije starog stadiona nije izdržao.

Naime, krov je počeo da prokišnjava pa je voda kapala po glavama navijača, kisla je i oprema prisutnih novinara, međutim na kraju je vrijedilo sve istrpiti.

Da uopšte nije bilo lako igrati igrati na natopljenom Poljudu najbolje potvrđuje i izjava Dejana Lovrena poslije utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mislim da je ovo jedna od najboljih utakmica što se tiče borbe, makar i na ovom užasnom, teškom terenu. Bilo je samo pitanje kad ćemo zabiti gol. Čim je počela utakmica, vidjeli smo prve dvije lopte koje su stale na terenu i zapitali se 'šta je ovo?. Pokazali smo karakter, a lopta je kad-tad morala ući. Htio bih zahvaliti navijačima koji su nas došli podržati po ovakvom vremenu", izjavio je Zeničanin.

Podsjećanja radi, Hrvatska je savladala rusiju s minimalnih 1:0, a protivnike će saznati 1. aprila kada je na programu žrijeb grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru.

Top Komentari

Eduard
Neugodnost je gledati utakmicu na stadionu bez krova kao sto je 99,9 % nasih stadiona. Tako da ne serite
5 0
ThrillerHz
Boli nas ona stvar za kroacijom, ovo vam je 15-ti clanak u sat vremena o njima, promijenite adresu u ss.hr fuj
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi