Ponuda je stigla: Haris Duljević napušta Dynamo Dresden?
Bh. reprezentativac je pod ugovorom sa Dynamom do ljeta 2020. godine, ali bi on već ove zime mogao promijeniti sredinu

Sportski direktor Minge govorio o mogućim odlascima

Ponuda je stigla: Haris Duljević napušta Dynamo Dresden?

Ekipa Dynamo Dresdena se trenutno nalazi u Turskoj gdje se priprema za nastavak sezone. Ipak, Dynamo bi ove zime mogao pretrpiti dosta promjena.

Tako su sve prilike da će ovu ekipu napustiti mladi čuvar mreže Markus Schubert.

Da će Dynamo najvjerovatnije ostati bez svoje "jedinice" potvrdio je i sportski direktor kluba Ralf Minge u posljednjem razgovoru za njemački Bild.

Minge je otkrio da je Schubert odbio novi ugovor od Dynama, te da ima informacije da 20-godišnji čuvar mreže pregovara sa drugim klubovima.

Njemački mediji špekulišu da bi Schubert, kojem ugovor sa Dynamom ističe na ljeto, karijeru mogao nastaviti u Augsburgu.

Međutim, mladi čuvar mreže nije jedini koji bi ove zime mogao napustiti Dresden.

Naime, Minge je potvrdio da je Dynamo dobio ponudu za još jednog igrača koji bi mogao ekipu napustiti prije nastavka sezone, a Bild špekuliše da je riječ o našem Harisu Duljeviću.

"To bi trebao biti Haris Duljević koji je sve samo ne zadovoljan svojom ulogom u timu i mjestom na klupi", piše Bild.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, bh. reprezentativac Haris Duljević ove sezone ima zaista slabu minutažu u Dynamu jer se, navodno, ne uklapa u taktičke zamisli trenera Maika Walpurgisa koji insistira na "igri bez lopte" i defanzivnim zadacima za svoje krilne igrače. Zbog toga i nečude špekulacije o njegovom odlasku iz Dresdena.

Haris Duljević je tako ove sezone skupio svega 550 minuta (12 nastupa) u Cvajti, dok je jedini gol postigao u svom jedinim nastupu u Kupu Njemačke.

Top Komentari

izvoristine
Trazi li ga Real Madrid.
0 4
izvoristine
Ima covjek jaku stelu uspjece sigurno.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi