Popravni za Sarajevo pred domaćom publikom, Velež čeka novajliju

Popravni za Sarajevo pred domaćom publikom, Velež čeka novajliju

Sponzorski tekst

Bordo tim se poprilično obrukao u Ligi konferencije, odakle ga je eliminisao moldavski Milsami. Sada Bordo tim u ponedjeljak od 18 časova mora protiv Tuzla Sitija da se iskupi navijačima. Program dana zatvara gostovanje Posušja u Mostaru.

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine donijela je dosta zanimljivih mečeva već u prvom kolu, koje će biti kompletirano u ponedjeljak uveče kada se igraju posljednje dvije utakmice. Istina, ne toliko efikasnih, budući da je u četiri susreta postignuto svega četiri pogotka. Dakle, strijelci nisu bili raspoloženi, a večeras bi ta brojka mogla da naraste, s obzirom da se igraju dva interesantna okršaja.

18.00: (2,05) Sarajevo (3,15) Tuzla Siti (3,60)

Jako težak pripremni period, finansijska kriza, turbulencije u i oko kluba, te nekompletiran igrački kadar isplivali su na površinu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, kada je Sarajevo eliminisano od slabašnog moldavskog Milsamija. Nezadovoljstvo navijača upalilo je alarme već na startu sezone, pa šefu stručnog štaba Goranu Sabliću neće biti lako. Krenulo se za rješenjima, dovedena su dva napadača. Stigao je Dražen Bagarić, bivši fudbaler Širokog Brijega sa kojim je Sablić svojevremeno i sarađivao u timu sa Pecare. Osim njega, u subotu je bordo dres zadužio i Darko Bodul, 32-godišnji centarfor koji stiže iz turskog Ankaraspora.

Dakle, plan je jasan, pojačati ofanzivu jer se i protiv Milsamija vidjelo da je Sarajevo igralo jalovo pred protivničkim golom. Bordo tim će probleme morati da rješava u hodu, jer ukoliko se nezadovoljstvo navijača još više proširi, kola će krenuti niz brdo. Da stvar bude gora, Sablić neće moći sediti na klupi zbog duga Sarajeva Poreskoj upravi Federacije BiH, pa će meč gledati sa tribina i morati još sačekati na trenerski debi u Premijer ligi. Istina, tek je početak i prvo kolo, ali tri boda su Sarajevu imperativ. Poslije onog šoka u Evropi, navijačima se mora odužiti.

OBA TIMA POSTIŽU GOL I ZBIR GOLOVA NAJMANJE 3 – KVOTA 2.60

U goste im dolazi neugodna ekipa Tuzla Sitija. Tim koji sa klupe predvodi legenda Sarajeva, Husref Musemić. Ako iko zna kako da se pomrse računi bivšem klubu, onda je to sigurno nekadašnji centarfor. U novu sezonu Tuzlaci ulaze sa velikim ambicijama. Prvi čovek kluba Azmir Husić godinama ne štedi kada su u pitanju novi igrači, pa je samo pitanje vremena kada će ostvariti neki zapažen rezultat.
Nisu od toga bili daleko ni prošle sezone, ali im je ipak Evropa ostala nedostižan cilj. Provjerena imena poput Sulejmana Krpića i Nebojše Gavrića, pokazatelj su da je cilj ostao isti. Vrh tabele. Ispit za ispunjenje tog cilja ne može biti bolji. Gostovanje uzdrmanom aktuelnom vicešampionu. Istina, Sarajevo ima ulogu favorita, jer su i u prošlom meču igranom pre tri meseca trijumfovali na Koševu sa 3:1, ali daleko od toga da Tuzla Siti nema šta da pokaže.

Husref Musemić u ovom susretu neće moći računati na Augustina Dofa i Gorana Brkića.

20.00: (1,30) Velež (4,70) Posušje (10,0)

Prošle sezone mostarski Velež je pokazao da se može krenuti od nule. Bez prevelike pompe i najave velikih ciljeva, napravili su rezultat za respekt. Treće mjesto i izlazak na evropsku scenu, koji je prošao jako dobro. Ostvaren je plasman u drugo kolo Lige konferencije, pa sada svi Velež gledaju drugim očima. Logično, porasli su i apetiti pa Rođeni sada važe za ekipu koja može do titule. Realno, zašto ne bi mogli? Trener Feđa Dudić je tim skockao po svojoj mjeri.

Organizacijski, Velež je na stabilnim nogama, pa će sigurno od početka nastojati dokazati svima da mogu biti tim koji će se uključiti u borbu za titulu. Ono što im ide na ruku jeste to što su veliki favoriti. Dolazi im ekipa koja je realno nepoznanica, jer Posušje dugi niz godina nije igralo Premijer ligu. Ono što Veležu ne ide na ruku jeste činjenica da su u prethodnih 15 dana imali zahtijevne utakmice u Evropi te daleko putovanje u Sjevernu Irsku. Umora vjerovatno nema previše, ali će Feđa Dudić biti primoran da napravi rokade u sastavu, zbog činjenice da već u četvrtak u drugom pretkolu kvalifikacija igraju sa atinskim AEK-om , kojeg predvodi Vladan Milojević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da Posušje nije unaprijed otpisano u ovom duelu, pokazale su ostale novajlije u ovosezonskoj Premijer ligi. Leotar je upisao tri boda, a Rudar Prijedor poražen u Tuzli tek u finišu susreta. Tako će i tim iz Hercegovine željeti ostaviti što bolji utisak premijerligaškoj publici, a ujedno i testirati sebe koliko može u najjačem rangu BiH fudbala. Tim sastavljen od velikog broja iskusnih igrača, koji su već nastupali u Premijer ligi, pa je to možda olakšavajuća okolnost, ali činjenica je da domaći imaju ulogu velikog favorita, pa ukoliko Posušje uspije ostati neporaženo, sigurno je da će to biti iznenađenje.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART.