Završio je sa Barcelonom: Mladi veznjak ima novi klub
FOTO: EPA

Možda i pametan potez

Završio je sa Barcelonom: Mladi veznjak ima novi klub

Haris Zilić

Nema mjesta u Barceloni i jednostavno posudbe mu više nisu priroitet pa se odlučio na odlazak iz Katalonije. Mladi Nico Gonzalez od večeras ima novi klub u karijeri.

Ovaj 21-godišnji veznjak novi je član portugalskog velikana Porta, a to je ptovrdio i portugalski tim.

Gonzalez je potpisao ugovor do 2028. godine, a Porto je dobio igrača za deset miliona eura.

Sa Barcelonom je imao ugovor do 2026. godine. Govorilo se ranije o intersu Porta za fudbalera Barcelone, ali Katalonci su išli na varijantu posudbe.

To nije odgovaralo ni Portu ni samom igraču, ali na kraju su pronašli zajednički jezik i Gonzalez je stanovnik Porta do ljeta 2028. godine.

Oglasi

Prošao je Nico Gonzalez sve omladinske selekcije Barcelone gdje je pružao odlične partije.

Na ljeto 2021. godine potpisao je i profesionalni ugovor sa Barcelonom.

Nakon toga krenule su selidbe, prvo u Barcelonu B pa zatim i pomenutu Valenciju, a sada se napokon skrasio u vrlo dobrom klubu.

U karijeri je skupio 104 profesionalne utakmice, upisao pet golova i dodao šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

U dresu Barcelone i Valencije u La Ligi je u dvije sezone skupio 53 nastupa, ali većinom su to bili nastup u dresu Valencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi