Sve osim pobjede Portugala u subotu bi bilo ravno velikom iznenađenju

Evo kako stoje stvari u kladionicama

Sve osim pobjede Portugala u subotu bi bilo ravno velikom iznenađenju

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za dva dana nastavlja kvalifikacije za EURO gostovanjem u Portugalu. Domaći tim veliki je favorit, što pokazuju i kvote u kladionicama.

Na papiru najtežu utakmicu u kvalifikacijama za EURO Zmajevi će odigrati za dva dana u Lisabonu kada gostuju ekipi Portugala.

Iako se svi slažemo da je vrijeme da naša selekcija konačno skine skalp jednoj velikoj reprezentaciji, realnost je da bismo i bodom na Luž stadionu bili zadovoljni.

Portugal je veliki favorit u ovoj utakmici, što pokazuju i kvote. Provjerili smo kako se kreću kvote u kladionicama Meridian, Mozzart i Wwin dva dana pred utakmicu i jasno je kako su izabranici Faruka Hadžibegića autsajderi.

Što se tiče Meridian kladionice, kvota na pobjedu Portugala je 1,19, na remi 6,20, a na pobjedu Bosne i Hercegovine 13. 

Oglasi

Kada je u pitanju Mozzart, kvota na trijumf Portugala je 1,20, na neriješen ishod 6,75, dok je na pobjedu Zmajeva trenutno kvota 14. 

Wwin najmanje vjeruje Zmajevima. Kvota na trijumf naše selekcije je 15, na pobjedu Portugala 1,19, a na neriješen ishod 7. 

Istog dana u našoj grupi biti će odigrane utakmice Island - Slovačka, te Luksemburg - Lihtenštajn. Slovaci su blagi favoriti na sjeveru Evrope, dok je Luksemburg apsolutni favorit protiv Lihtenštajna.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine od 7. juna se u Zenici priprema za junske utakmice, a sutra je za 12:40 zakazan let za Lisabon iz Sarajeva.

Po dolasku u glavni grad Portugala biti će održana press konferencija našeg tima i zvanični trening, dok je utakmica na rasporedu 17. juna od 20:45.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tri dana kasnije Zmajevi će u Zenici ugostiti ekipu Luksemburga, a kvalifikacije se nastavljaju u septembru utakmicama petog i šestog kola. 

Top Komentari

Drakula
Statat ce ih portugal bar 5 0. Smijesna smo mi reprezentacija ni mentaliteta ni volje. Ni luxembruga necemo dobit zivi bili vidjeli
0 0
struja
To novinaru ni nadati nam se ne das.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi