Selektor i ekipa umorni i iscrpljeni, ali predaje nema: "Nije mi drago, ali ne mogu plakati"

Faruk Hadžibegić za SportSport.ba

Selektor i ekipa umorni i iscrpljeni, ali predaje nema: "Nije mi drago, ali ne mogu plakati"

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine konačno je stigla u Lisabon gdje će večeras odigrati meč kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Portugala. Umorna i iscrpljena ekipa konačno ide na odmor pred meč, a selektor Faruk Hadžibegić u razgovoru za SportSport.ba ističe da se nada kako će sve ovo donijeti snagu i motivaciju ekipi za duel s jakim Portugalcima.

Cijeli dan je trajao put fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine iz Sarajeva u Lisabon. Planirani let u 12:40 je otkazan, pa su Zmajevi osam sati morali čekati na drugi.

U Lisabon je bh. tim stigao oko 23 sata po lokalnom vremenu. Sat vremena bilo je potrebno da napuste aerodrom, a tim je itekako umoran i iscrpljen.

Selektor Faruk Hadžibegić nije sretan zbog svega što se dešavalo danas, ali ističe da neće plakati već da će pokušati skupiti snagu za utakmicu.

"Dešavaju se takve stvari. Moramo naći snagu i motivaciju na ovaj umor. Tek smo u 12 došli u Portugal", rekao je Hadžibegić za SportSport.ba i nastavlja.

Oglasi

"Nije mi drago što se desilo, ali ne mogu plakati oko toga. Nadam se da ćemo se oporaviti večeras i da ćemo sutra biti mnogo bolje raspoloženi."

Kalkulacija protiv Portugala nema. Želja je dobar rezultat, a zatim i pobjeda u utorak nad Luksemburgom.

"Nismo ekipa koja može kalkulisati. Mi smo ekipa koja želi završiti prva ili druga na tabeli, nemamo toliko igrača da ih možemo odmarati. Imamo povreda, za tri dana je druga utakmica, putovanje je dugo..."

"Vidjet ćemo. To je život, to je sport. Nadam se da ćemo imati dovoljno hrabrosti i sreće na našoj strani", istakao je Hadžibegić pred utakmicu.

Ljubav nema granica

Fudbalska reprezentacija BiH doputovala je konačno u Lisabon, a na aerodromu ih je dočekala nekolicina navijača istinskih ljubitelja nacionalnog tima Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Avantura oko putovanja reprezentacije Bosne i Hercegovine u Portugal krenula je u petak ujutro. Zmajevi su bili spremni za let u 12:40, ali je on otkazan zbog problema s avionom.

Cijeli dan su reprezentativci BiH čekali rješenje. Treniralo se na Grbavici i tamo su obavljene medijske aktivnosti koje su se trebale desiti u Portugalu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Put Lisabona selekcija BiH krenula je nešto iza 20 sati. Let je trajao četiri sata i konačno su se Zmajevi pojavili.

Ekipu je dočekala neumorna ekipa navijača koja je dugo čekala na aerodromu da pozdravi Zmajeve.

Top Komentari

komentator1
Vec imate izgovor, boli vas tuki
3 1
StarMoVe
Već imate razlog da pljujete po momcima i selektoru! Navalite klošari!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi